Insändare Kära du som bestämde sig för att ta en promenad en kväll när mörkret lagt sig. Du tog på dig skorna, jackan, mössan, vantarna och allt du nu har på dig, och du bestämde dig för att ta med hunden och barnen. Ni hade alla kläder på er och hunden kopplad. Glada över det härliga kvällsvädret går ni iväg i gatlampornas sken. Bilar kör förbi, kanske lite väl fort. Ni tänker: "Vilka idioter. Ser de inte att vi går här, i gatlampornas sken?"

Bilföraren som körde förbi er tänker samma sak om er, fast mer "vilka idioter som inte har reflexer på sig, hur tror de att jag ska kunna se dem i detta mörker?"

Ja, men visst ja, du glömde sätta på dig, barnen och hunden reflexer!

Nästan varenda kväll jag är på väg hem från jobbet möter jag x antal människor som tror sig synas utan reflexer i gatlampornas sken, helst är ni svartklädda också.

Jag som kör bil ser bara något som rör sig, men jag vet inte vad det är.

Jag vill inte köra på er, era hundar eller barn. Oftast är ni vuxna med barn otroligt duktiga att sätta reflexer på era små, men er själva och era hundar glömmer ni!

Vi ska vara rädda om varandra. Förstå sorgen och förtvivlan när ert barn får reda på att mamma/pappa inte finns för att ni inte satte på er reflexer och just den bilisten inte uppfattade att det var någon som gick där! Det drabbar så många när en sådan incident händer.

Så jag ber er, för hundratusende gången, använd reflexer! På er, barnen och djuren.

Och gärna inte bara en reflex utan flera, allra helst en reflexväst – för då syns ni verkligen!