Tack Rebecka Rådkvist för en mycket bra insändare (23/12) där du efterlyser en handlingsplan för åtgärder mot sexuella övergrepp på Westerlundska gymnasiet.

Mindre roligt är det att läsa skolans svar på dina förslag. I stället för att uppmuntra en elevs utmärkta förslag och tankar kommer tyvärr dessa sedvanliga bortförklaringar.

Jag har själv också skrivit till ledningen om värdegrundsarbetet och möts med samma ”Bror Duktig-attityd". Om ledningen är så nöjd med värdegrundsarbetet, hur kan det då komma sig att det nyligen skett en våldtäkt av en minderårig flicka här i staden, att ord som hora används regelbundet, att många flickor upplever sig själva som sexuellt trakasserade? Inte bara elever utan även lärare berättar i centrala upprop om sin utsatta arbetsplats.

Ledningen skyller bland annat på att det inte kommit direktiv uppifrån, men ni kan väl tänka själva! Det är klart att ni ska göra som Rebecka föreslår, utnyttja den debatt som nu finns runt Metoo-uppropen. Starta en bred debatt i alla klasser som mynnar ut i en handlingsplan mot sexuella trakasserier på Westerlundska gymnasiet.

Jag vill på detta sätt uppmana ledningen att lyssna på eleverna för en bra demokratisk process! Förslaget till dig Rebecka och övriga elever på Westerlundska och alla högstadieskolor också för den delen, är att starta ett eget Metoo-upprop. Starta en Facebookgrupp och kör i gång! Ett sovande vuxensamhälle är inte mycket att vänta på!