Gruppen är en kvintett som består av fäderna Ulf Johansson Werre på piano/trombon, John ”Jonte” Högman på sax/klarinett, deras söner Oscar Johansson Werre på trummor, Hampus Högman Adami på trombon samt Magnus ”Mankan” Marcks på bas.

Pianisten, trombonisten sångaren och orkesterledaren Ulf Johansson Werre är en av landets absolut främsta allroundmusiker. Som sexåring började han spela trummor i poporkestrar. Vid tio års ålder upptäckte han jazzen och övergick till piano som huvudinstrument. I slutet av 1970-talet började han Stockholms musikhögskolas första utbildning för jazzmusiker. Ulf har dessutom studerat musik vid Pittsburghs Universitet i USA.

John ”Jonte” Högman spelar bland annat i banden Good morning blues och Peter Linds cabaret band. Jonte är dessutom en duktig kompositör och bidrar med ett par låtar till gruppens repertoar. Oscar Johansson Werre och Hampus Högman Adami går båda på Musikaliska akademin i Stockholm. Oscar tillhör idag den svenska trumslagareliten och spelar i flera olika band. Den något år yngre Hampus håller på att arbeta sig in bland den utsökta skara trombonister som Sverige begåvats med under senare år.

Basisten Magnus ”Mankan” Marcks har huvudsakligen ägnat sitt professionella musikerliv åt den klassiska repertoaren. Han har spelat i och varit dirigent för flera av landets symfoniorkestrar samt arrangerat och undervisat. Han är också en hängiven jazzbasist, som har spelat med många av landets ledande jazzmusiker.

Fathers & Sons är en helgjuten kvintett som spelar skönt svängig jazzmusik. Bäddat alltså för en trivsam eftermiddag med melodisk och tidlös jazz av bästa märke.