Det är bara dagar till Kerstin fyller 75 år, men hon är fortfarande lika verksam och pigg. Att hon passerat pensionärsåldern är svårt att förstå när hon berättar om allt hon arbetar med.

– Livet är precis som för tio år sedan, jag bara fortsätter. Det är ingen skillnad på att vara 75, bortsett från att kroppen kanske blir tröttare. Men inspirationen och motivationen har jag fortfarande kvar, säger Kerstin med ett leende på läpparna.

När vi slår oss ned i varsin fåtölj i vardagsrummet ligger en trave artiklar och böcker på golvet, vilka Kerstin plockat fram innan jag kommer dit. Hon visar gladeligen upp de artiklar hon varit med i och det kunskapsmaterial hon skrivit.

Hon berättar att hon dagen innan påbörjade digitaliseringen av sina små böcker till e-böcker.

– Jag försöker följa med teknikens utveckling så att jag kan digitalisera och sprida den kunskapen jag har.

Varje morgon avsätter Kerstin Riedel två timmar åt sina fyra olika lärarsidor på Facebook. Sidorna är tänkta som idébanker till lärare, och att de ska kunna ta med sig kunskapen in i klassrummen. Det är många som är aktiva i grupperna och den största gruppen når ut till 30 000 personer.

Förutom Facebook ägnar Kerstin sina dagar bland annat åt att samla nytt arbetsmaterial och kunskap, samt att ­fotografera. Hon nämner även att hon ibland gör filmer i utbildningssyfte på Youtube.

– Det är mycket som händer hela tiden. Jag har inte tid att vara pensionär, säger hon.

I dag bor Kerstin Riedel med sin man Lothar i Näs Focksta, i ett relativt nybyggt område, en och en halv mil från stan. Före flytten för fyra år sedan bodde paret på en gård i Tierp. Tomten blev för stor för paret att ta hand om, men att flytta till ett hem utan någon uteplats alls var det inte tal om.

– Jag var inte redo att lämna naturen för att flytta in till stan. En mindre trädgård som jag kan pilla lite med passade perfekt, säger hon.

Kerstins kärlek till naturen är svår att missa. Fönstren i parets vardagsrum sträcker sig från golv till tak, och vittnar om en skogsdunge som ligger endast ett fåtal meter bort. Bland dessa granar och tallar brukar Kerstin spendera mycket av sin tid.

För henne är naturen en plats där hon hittar inspiration och får kunskap, men hon menar att vi inte kan ta naturen för givet. Det är framför allt det hon vill hjälpa till att sprida till förskolor och skolor.

– Vi måste skapa respekt för det som lever och växer i naturen. Vi måste även förstå relationen till den. Vi behöver ju naturen för att kunna leva, men den behöver inte oss, säger hon.

Är det någonting viktigt du lärt dig om livet som du skulle vilja sprida till andra?

– Man ska våga göra det man verkligen vill. Helst ska man våga lite mer än vad man tror att man kan. Man ska ha visioner och våga lita på dem.

Hon har själv vågat följa sina drömmar och göra det hon vill. Hon bytte riktning mitt i livet och slutade som förskollärare när hon var 45 år.

Kerstin Riedel menar att en anledning till att hon vågat följa sina drömmar är hennes man. Även när frågan om vad som varit det bästa som hänt i hennes liv ställs, blickar hon leende mot mannen som sitter bredvid henne.

– Äktenskapet har låtit mig utvecklas. Om inte min man hade stöttat mig hade det aldrig gått och jag hade inte varit där jag är i dag, säger hon.