Flytta inte undan psykiskt drabbade

Flytta inte Syssloporten till Solgården och Fabriksgatan, skriver signaturen Brukaren Anki.

Flytta inte Syssloporten till Solgården och Fabriksgatan, skriver signaturen Brukaren Anki.

Foto: Magnus Eriksson/Arkiv

Insändare2019-10-16 06:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hej alla läsare. Mina kamrater har bett mig att skriva om flytten av Syssloporten ifrån Kyrkogatan 17 till Fabriksgatan och Solgården. Syssloporten är ju utmärkta träffpunkten för psykiskt funktionsvarierade medborgare och har fungerat klockrent sedan 2007. Verkligen uppskattat av oss brukare.

 Men nu har styret i kommunen fått för sig att flytten går till Fabriksgatan. Ska de psykiskt drabbade gömmas undan nu igen i samhället? Alla släkten i Sverige nästan har ju någon drabbad. Är det verkligen comme il faut att gömma undan funktionshindrade år 2019?

 Vi brukare vill ju vara med i det moderna samhället vid torget i stadens puls naturligtvis. För vårt tillfrisknande och för vår välfärd och delaktighet.

 Av vad jag har läst av insändare i EP som försvarar nedläggningen av seniorträffpunkter så utröner jag att kommunen i nuvarande styre skulle ha lagt ned Syssloporten också om det inte var lagstadgat att alla kommuner i Sverige måste ordna sysselsättning för psykiskt funktionsvarierade. Kommunen i Enköping tar den billigaste vägen kortsiktigt.

 Mår vi drabbade verkligen bättre på urtrista bakgatan Fabriksgatan bortmotade till stadens periferi? En dålig lösning, Enköpings kommun!

Karta: Enköpings kommun Syssloporten