Fjärdhundra församlings kyrkokör leds av Åsa Lansfors Lindblom, sångpedagog och körledare, som trimmat kören i de folkliga julsångerna som Bob Chilcott valt att ta med i sin komposition On a Christmas night som hade premiär 2010 i Austin/Texas och i England 2011. Bob är född i England och är tonsättare och dirigent, han är även sångare/tenor och har bland annat sjungit i den kända The King's College Choir både som ung pojke och student.

Två solister medverkar i julkonserten. Sopranen Ibba Andersson är musikdramatiskt utbildad och har en musikpedagogisk examen som sångpedagog. Ibba är en lokal förmåga, som många även känner som skicklig bagerska och innehavare av Forsby kvarns prisbelönta kafé. Mathias Brorson är utbildad på solosång vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Sedan 2003 är Mathias medlem i Radiokören. Mathias medverkar ofta som solist i oratorier runt om i landet och har också sjungit på Kungliga Operan och Drottningholms slottsteater.

Harpisten Stina Hellberg och flöjtisten Carin Cedervall medverkar på musikersidan och vid klaviaturet hittar vi Fjärdhundras kantor Gudmund Frenskar. Stina Hellberg har studerat både jazz och klassisk musik och är van att röra sig mellan genrer. Hon har framträtt i många sammanhang bland annat med professionella artister och orkestrar som till exempel Gävle symfoniorkester. Carin Cedervall undervisar på Kulturskolan i Enköping och medverkar som musiker i olika konstellationer.

Artikelbild

| Fjärdhundra församlings kyrkokör övar under ledning av Åsa Lansfors.

Gunilla Edström