Den 3 april i år var det invigning för Aros hyresmaskiners fjärde så kallade depå. Efter att tidigare har varit etablerade i Västerås, Stockholm och Bålsta blev nästa steg i kedjan Enköping.

– Vi har på ett sätt funnits här sedan tidigare, men då endast genom att vi haft kunder här via verksamheten i Bålsta. Det har underlättat en del med den nya depån, just att vårt namn redan varit känt i staden.

Varför valde ni Enköping?

Artikelbild

| Lager. Hyllorna vid Enköpings-depån är fyllda av olika slags maskiner.

– Enköping har stor potential. Det är en extremt växande stad med bra folk, och vi ville helt enkelt hänga med. Det är också strategiskt helt rätt när det gäller placering – alldeles vid E18 och också närhet till kunder som finns i Uppsala, säger Robin Rynler.

Depån i Enköping blir, näst efter den i Bålsta, den andra depån som utöver företag också riktar sig mot privatpersoner. Företaget, som riktar in sig på uthyrning av maskiner, vill kunna erbjuda en helhetslösning.

– Vårt motto är att vi ska lösa allting. Vi hyr inte bara ut maskiner, utan vi vill tillhandahålla en helhetslösning till hela byggen.

Vad innebär det?

Artikelbild

| Team. Både Robin och Jonas är säljare på Aros hyresmaskiner i Enköping.

– Det innebär att vi erbjuder mer än bara maskiner. Vi kan tillhandahålla el, värme, bodar och annan utrustning. Servicen är extremt viktig för oss och vi har därför montörer som kan hjälpa kunden på plats.

När EP träffar Robin Rynler och hans kollega Jonas Söder är de mitt uppe i att anordna ett öppet hus. Efter starten i april har man nu kommit igång med verksamheten på allvar.

Artikelbild

| Öppet hus. Folk kom i strömmar för att besöka företagets öppna hus, och kanske smaka en hamburgare.

– Vi har blivit väldigt väl omhändertagna i Enköping. Kommunen har varit väldigt hjälpsam och positiv. Det är alltid lite trögt i inledningen, men det faktum att vi funnits i Bålsta sedan 2015 tror jag har underlättat. Det har funnits kunder här i Enköping som efterfrågat just den här depån. Nu rullar det på och jag skulle säga att det tagit fart rejält. Det är också lite därför vi anordnar öppet hus just nu också, förklarar Rynler.

Det öppna huset är också ett sätt att visa upp sig. En chans att göra ett avtryck i en bransch som för närvarande går för högtryck.

– Jag tror att de flesta verksamheter trivs i den här branschen just nu. Det är verkligen högtryck och det har varit en "byggboom" de senaste åren. Kunderna efterfrågar maskiner, och det blir viktigt att vara ute i god tid.

Och Aros hyresmaskiner hoppas kunna utveckla verksamheten ytterligare de kommande åren.

– Vi vill växa, sakta men säkert. Det måste få ske i en takt så att vi klarar att behålla vår service. Men sammanfattningsvis kan man säga att Enköping växer, och det vill vi också, avslutar Robin Rynler.