Efter tidigare års ovissa isläge under vecka 8 då Bresserännet av tradition brukar arrangeras, testade Friluftsfrämjandet i år ett nytt koncept - det blir av när det finns bra is.

I veckan bestämdes det att startskottet för rännet skulle gå på söndagen. Göran Johansson i Friluftsfrämjandet åkte banan tidigt på söndagsmorgonen och tyckte att isen var i bra åkbart skick.

– Det finns lite sprickor på sina ställen, men dem har vi märkt ut så att ingen ska ramla och slå sig. Annars har de fått till isen väldigt bra på så kort varsel. Det är lite synd att det är lite färre åkare än tidigare år, jag tror att det beror på OS. Än så länge har vi 40 vuxna och 25 barn som anmält sig, men klockan är ju bara elva än.

Artikelbild

| Nybörjare. Kaj Söder får lite tips och trix från sin fru Åsa hur man ska åka långfärdsskridskor. Hon har åkt sedan barnsben, Kaj är i början av sin karriär.

Kommunen har jobbat i veckan med att ploga två spår på viken, när startskottet för rännet gick fanns det ett på 1,4 kilometer och ett på 4,4 kilometer att välja mellan.

John Bergström och Hasse Johansson, två spelare från Lag Lönsåker som härjade i korpserierna i rinkbandy på åttio och nittiotalet testade sina hockeyrör för första gången sedan storhetstiden.

– Vi har nog inte åkt på trettio år, men i år bestämde vi oss för att testa de gamla rören. Vi kör det långa varvet, blir det jobbigt får vi hålla i varandra.

Serine Eriksson och Bernhardina Pettersson åkte Bresserännet för första gången. De satt och laddade med kakor och saft innan de skulle ge sig ut på isen för ett långlopp.

Artikelbild

| Olle och Märta Karlin har med sig mamma Elin. Olle ska åka långa loppet för första gången.

– Vi tjuvtränade på Rombergaplanen i går. Nu ska vi köra långa loppet - vi ska vinna. Men först måste vi fika så att vi orkar.