Trots en himmel som hotade med regn tog sig cirka 100 löpare till Enavallen för att ställa upp i det nya Parkloppet. Det är lite av en nystart för Parkloppet som är en del av Enköpingsklassikern där Bresserännet och Midsommarlunken ingår. Tidigare år har Parkloppet arrangerats på en helg, i år mitt i veckan. En ny sträckning har också lagts till efter önskemål från tidigare års deltagare.

- Vi har lagt till en ny sträcka ut till Gröngarn för att göra loppet tio kilometer långt och bara ett varv. Tidigare år har löparna fått springa tre varv runt Åpromenaden. I år provar vi det här, det är lite av en nystart, säger Sören Carlsson som är en av arrangörerna.

Tidigt såg det ut som föregående år på banan. Efter bara ett par kilometer hade Patrik Eklund dragit ifrån övriga löpare. Samma sak var det i damklassen, där Johanna Sjöberg ledde från start till mål. För båda löparna var det tredje segern i Parkloppet.

Artikelbild

| Segrare. Johanna Sjöberg vann för tredje gången och tyckte att den nya sträckan var bra. Hon gick i mål på tiden 41:33.

- Det här var en perfekt uppvärmning inför Stockholm maraton om två veckor, säger Patrik Eklund efter målgången.