En strid ström av hurtiga Enköpingsbor i tights och snabba skor gör entré i Friskis och Svettis lokaler på Sandgatan. I det stora gymmet står träningsmaskinerna på rad och erbjuder fysisk aktivitet. På en av maskinerna sitter Miguel Oliveras och tränar armarna. Han har tränat regelbundet i två år och brukar gå till Friskis och Svettis varannan dag.

– Jag brukar föra statistik över hur mycket jag tränar. Förra året tränade jag 116 gånger och jag mår bättre och bättre för varje gång jag kommer hit. Jag blir som en ny människa av träning.

Men för Miguel är det inget nyårslöfte.

Artikelbild

| Mia Nordqvist, 73, Enköping. Jag lämnar aldrig nyårslöften, för dom går aldrig att hålla. Förr ville jag alltid gå ner i vikt, men nu struntar jag i det.

– Jag röker ju inte så det kan jag inte sluta med. Jag ska fortsätta träna som jag gjort, det är ett löfte, säger Miguel.

Utanför gymmet sitter Gunilla Lindholm, Maj-Britt Roswall och Agneta Fäldt och väntar på att få börja sin cirkelträning. De är veteraner och tränar ofta tillsammans, de är även funktionärer på Friskis och Svettis. Efter varje nyår ser de nya personer som kommer och tränar.

– Vi har inte några nyårslöften, men vi märker att det alltid kommer mycket mer folk efter årsskiftet som säkert har ett nyårslöfte om mer träning. Men de brukar oftast droppa av efter ett tag.

Ulla Skeppar håller i dagens cirkelträning och ser några nya ansikten.

Artikelbild

| Christian Holmgren, 50, Eskilstuna. Jag brukar aldrig lova något. Men jag lovar att aldrig ge några nyårslöften.

– Det är alltid kul att se nya människor som vill träna, så är det varje år efter nyår. Men tyvärr brukar de flesta bara hänga kvar fram till mars eller april.

Anki Falk är ett av de nya ansiktena, men hon hävdar att det inte är något löfte om mer träning som tagit henne dit. Tränat har hon gjort från och till länge.

Artikelbild

| Marika Englundh, 46, Enköping. Nej, jag brukar inte köra med nyårslöften. Det är ingen mening för jag håller aldrig dom. Men en målsättning är att leva mer hälsosamt och ta hand om mej själv

– Lova kan man göra när som helst, det behöver inte vara ett nytt år för det.