Konserten inleddes med några välkomnande ord av prästen Stefan Sundbäck som talade om alla barns rätt till ett liv utan hot, våld och övergrepp. Sedan tog Envisorna vid med en riktig julklassiker. Deck the halls ekade bakom åhörarna och julstämningen bredde ut sig i lokalen. Sedan tågade Envisorna in i kyrksalen till Det lilla ljus jag har och ställde upp sig framför den storhövdade åhörarskaran.

Ingegärd Petersen, Envisornas engagerade körledare hade både kören och publiken i sin hand hela kvällen. Trots att sjukdom hade decimerat kören bredde Envisorna ut sig med pondus och övertygelse i den akustiskt fulländade lokalen. Den snart 40-åriga kören har haft Ingegärd Petersen som körledare sedan starten 1978, för henne är kören en stor del av livet.

– Det är en otrolig gemenskap i kören och vi älskar verkligen att sjunga allihop. Vi sjunger all slags musik, visor, schlagers, jazz, ja allt som kommer i vår väg. Nästa år fyller vi 40 år och vi har hunnit med mycket genom åren. Vi har bland annat varit med i filmen Så som i himmelen och så har vi spelat in en CD-skiva, sedan har vi våra årligt förekommande konserter som den här julkonserten och sommarkonserten i Kalmar kyrka. Det här är så kul, säger Ingegärd.

Artikelbild

| Envis. Ingegärd Petersen, Envisornas engagerade körledare hade både kören och publiken i sin hand hela kvällen.

Musikerna som ackompanjerade Envisorna var Gunilla Nordqvist Paulsson på piano, Anna-Lena Hallgren på flöjt och Cellisten Marion Axelsson. Kör och musiker gav under kvällen verkligen publiken en smak av juletid och en varm känsla i kroppen.