En av säsongens bönder hittade kärleken innan inspelningen dragit igång och valde därför att hoppa av. Produktionen fick snabbt sätta igång arbetet med att försöka hitta en ersättare. Valet föll på 26-årige Joacim Rickling som bor strax utanför Örsundsbro.

Trots att första inspelningsdagen bara var en knapp vecka bort när "bonusbonden" presenterades skulle intresset visa sig vara väldigt stort. På bara tre dagar fick Joacim nära 2000 brev, det är fler brev än någon annan bonde tidigare fått i programmets historia.

Den tidigare rekordnotering var från 2015 då Pontus Hugosson fick 1000 beundransvärda brev, en siffra Joacim Rickling passerade med hästlängder. I övrigt har det varit ytterligare fyra bönder som fått flera hundra brev. Aldrig har intresset för bönderna varit så stort som i år.

Artikelbild

| Pressträff. Årets upplaga av TV4:s "Bonde söker fru". Frv: Erik Ohlsson, Edsbyn, Leonora Vilhelmsson, Sölvesborg, Fredrik Leandersson, Norra Unnaryd, Joacim Rickling, Bålsta, Wilhelm Ny, Trångsviken, programledare Linda Lindorff, Johan Petersson, Sävsjö, Jörgen Petersson, Vretstorp. Sittande fram: Dennis Andersson, Vittaryd och Therese Sherlunda, Malexander.

Joacim Rickling bor i ett hus en bit från den stora gården. På gården driver han ett spannmålsjordbruk tillsammans med sina föräldrar där man även har ett hjorthägn. Ett av Joacims stora intressen är jakt, något han även hoppas en framtida tjej ska tycka om. I övrigt beskrev han sin drömtjej som framåt, driven, social och trevlig när han fick frågan av Linda Lindorff i deras första möte i början av sommaren.

Det här är inte första gången bonden med det stora jaktintresset varit aktuell för programmet. Redan för fyra år sedan anmäldes han till programmet av sin syster och sedan dess har produktionen sparat 26-åringens nummer och hört av sig emellanåt, men då har det inte känts rätt. I år kändes det dock annorlunda och när han åter fick frågan om att vara med valde han att tacka ja.

Om Joacim och de andra böndernas drömpartner finns i brevhögarna återstår att se under hösten, i den 12:e säsongen av Bonde söker fru.