NOSTALGI

Rockfolket började som ett humoristiskt rockband bestående av dragspelaren Leif "Burken" Björklund, Sigge Ernst, Bertil Bertilsson, Rock-Ragge, Åke Larsén och Per-Arne Eklund.

Bandet slog igenom under 70-talet då de erövrade landets folkparker och krogscener med sin blandning av humor, spex och rock´n roll. Hey Baberiba hette låten som gjorde dem populära hos svenska folket.

Kåre Ljunggren började vikariera bakom trummorna för 17 år sedan. Medan de gamla medlemmarna rockade vidare i himlen fylldes det på med andra musikanter.

- Jag är den som varit med längst av grabbarna som spelar i bandet. När originalmedlemmarna började kila vidare en efter en funderade jag på hur jag skulle göra - lägga ner eller fortsätta som om ingenting hade hänt. Det här är ju det roligaste som finns så valet var ganska lätt, säger Kåre Ljunggren.

Kåre och Rockfolket ligger inte på latsidan, nyligen spelades en ny skiva in och det blir en hel del spelningar under året.

- Det är inga nya låtar på plattan, det är de gamla hitsen fast med de nya musikanterna. Vi försöker göra det så likt originalet som möjligt. Vi spelar bara för att det är så jäkla kul och i somras var det en hel del att göra faktiskt. Vi brukar väl landa på ett 50-tal spelningar per år - ibland får vi till och med betalt.

I kväll fredag bjuder Kåre och Rockfolket Enköping på en nostalgitripp tillbaka till 70-talet när de ställer sig på scenen klockan 17.00 på Players Inn. Hederliga gamla hits och fullt ös utlovas.

- Vi ser verkligen fram emot att få möta Enköpingsborna och vi hoppas att det kommer mycket folk som vill rocka tillsammans med Rockfolket.