– Dåliga isförhållanden gjorde att vi inte kunde garantera säkerheten för deltagarna. Därför valde vi att ställa in tävlingen, förklarar tävlingsledaren Johan Muda.

Johan Muda och flera andra i tävlingsledningen var på plats ute i Bredsand redan klockan sex på söndagsmorgonen för att börja planera för tävlingen.

Ganska omgående kunde de konstatera att det inte skulle gå att genomföra tävlingen. De senaste dagarnas varmare väder hade gjort att den snö som legat ovan på isen börjat smälta vilket skapat flera olika problem.

Artikelbild

| Kaffe. Det blev ingen promenad på isen för Peter Asp. Istället blev det en kopp kaffe i Främjarstugan.

– Isen består av två delar - dels snöis men även kärnis. Nu har snöisen smält ner och bildat vattensamlingar samt blottlagt de issprickor som finns i kärnisen. Detta skapar en farlig situation som kan leda till att skridskoåkare fastar i sprickorna och ramlar och gör sig illa, förklarar Johan Muda.

På isen ute i Bredsand var det rejäla vattensamlingar på många ställen. Detta hindrade inte människor från att vara ute på isen och åka skridskor.

– Om man bara tittar på isen så är det inga problem att åka då den är mellan 15 och 20 centimeter tjock, säger Johan Muda.

Görel Ulmstedt och barnbarnet Klara Ulmstedt var två av de som var ute och åkte på isen.

Artikelbild

| Blött. Trots att det var blött passade pappa Hans Sundström och barnen Cajsa och Hugo på att åka skridskor.

– Det var synd att Bresserännet blev inställt, men när vi ändå är här så passar vi på att åka lite. Det gäller bara att vara försiktig så man inte åker omkull och blöter ner sig, säger Görel Ulmstedt.

Peter Asp med fru hade tänkt ta en långpromenad på isen och fotografa lite och kolla in alla som åkte Bresserännet. Alla vattensamlingar på isen gjorde att det inte blev någon promenad.

Artikelbild

| En tur. Görel Ulmstedt och barnbarnet Klara tog en tur trots att det var blött på isen.

– Det blev i alla fall en kopp kaffe inne i Främjarstugan och det var bra det också, säger Peter Asp.