Hundraåringen firade med öppet hus

Tennisklubben fyller hundra år och utökar med padel och golfsimulator.

Tomas Johansson och Mats Monié, ordförande och vice ordförande i Enköpings tennisklubb, ordnade med bandklippning till padelbanan i tennishallen.

Tomas Johansson och Mats Monié, ordförande och vice ordförande i Enköpings tennisklubb, ordnade med bandklippning till padelbanan i tennishallen.

Foto: Lotta Lille

Enköpings kommun2019-11-16 17:00

Med drygt 300 medlemmar varav närmare hundra miniorer och juniorer ser Enköpings tennisklubbs heltidsanställde tränare Jonas Eriksson med tillförsikt mot framtiden:

– Det har inte talats eller skrivits så mycket om tennis de senaste åren så medlemsantalet har legat still. Men under hösten har allt fler barn och ungdomar sökt sig hit och det är ett gott tecken, säger Jonas Eriksson.

Han och klubben bjöd in till öppet hus och firande med grillkorv och tårta på lördagen, och anledningen var klubbens nu drygt hundraåriga existens. Drygt eftersom det var i mars 1919 som klubben bildades.

Den nuvarande tennishallen invigdes 1987, och såväl hallen som utomhusbanorna har varit väl utnyttjade under decennierna. Utomhus har det funnits en padelbana i  två år, nytt för i höst är att en av de tre banorna inomhus har omvandlats till padelbana.

– Vi har spelat på banan i tre veckor redan men officiell invigning är i dag, säger Tomas Johansson, klubbens ordförande som efter att ha klippt band in till banan tillsammans med vice ordförande Mats Monié, ger sig in för en padelmatch.

Mats Monié hoppas liksom resten av klubben att padelbanan ska locka ännu fler till tennishallen:

– Det är lättare att vara nybörjare i padel än i tennis, padel är mera förlåtande. Mera socialt också eftersom man alltid spelar i par.

Men det räcker inte med padelbana som nymodighet, snart kommer också en golfsimulator att finnas i hallen. Bengt Welén talar varmt om den förändringen:

– Enköpings golfklubb har 1400 medlemmar som gärna vill träna även när golfbanan är snötäckt. Då är en golfsimulator perfekt. Att en del av golfspelarna är pensionärer gör att tennishallen kan användas mera på dagtid med simulatorn på plats, säger Bengt Welén.

Under tiden som jubileum, padelbana och golfsimulator avhandlas pågår spel på banorna. Familjen Hesselman spelar dubbel, mamma Johanna och sonen Ture båda med tenniserfarenhet, mot pappa Jonas och lillasyster Kerstin, som provar på.

– Det är jätteroligt att Ture börjat spela minitennis och vara med på sommarskolor precis som jag gjorde när jag var yngre. Om Kerstin också vill börja om några år vore det kul, säger Johanna.

Vid sidan av banan står Cleo Westerlund, 2,5, och motar oförtröttlig mjuka bollar som farmor Åsa Westerlund och faster Linnéa Inerud turas om att kasta:

– Cleos pappa Jesper har spelat mycket tennis, och det verkar som om Cleo kan få samma intresse, säger Åsa Westerlund.

Enköpings tennisklubb firar sitt 100-årsjubileum i år, och hälsade  alla välkomna att prova på att spela tennis eller padel.
Enköpings tennisklubb firar sitt 100-årsjubileum i år, och hälsade alla välkomna att prova på att spela tennis eller padel.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!