Två män häktade för flera grova brott

Två män har häktats för flera grova brott i Enköping i helgen. Bland annat rånet i Fridegårdsparken.

Två män har häktats för bland annat rånet i Fridegårdsparken och yxhotet i centrum

Två män har häktats för bland annat rånet i Fridegårdsparken och yxhotet i centrum

Foto: Anders Wiklund/TT

Enköpings kommun2019-09-26 09:44

Polisen har utrett flera händelser i Enköping under helgen och kunnat knyta dem till de två personer, två män i 20-årsåldern, som under onsdagen häktades vid Uppsala tingsrätt, misstänkta för bland annat olaga hot och rån i Enköping under helgen.

– De är misstänkta för minst tre grova brott, men vi tror att det kan handla om fler brott. Det är unga personer som utsatts för hot och misshandel och man har stulit saker från dem, säger Jonas Rickeborn vid polisen i Enköping/Håbo.

Vid fyratiden på lördagseftermiddagen blev en ung man indragen i Fridegårdsparken där han hotades med kniv, misshandlades och rånades på armbandsur, mobiltelefon och halskedja. 

Vid tretiden på söndagsmorgonen jagades en man i 25-årsåldern och två andra personer av tre män med ett tillhygge, enligt uppgift en yxa, på Rådmansgatan i Enköping

Två av männen greps på platsen av polis, det är de som nu häktats för samtliga brott, en tredje yngre man lämnade platsen och har ännu inte kunnat gripas eller identifierats av polis.

Ytterligare ett grovt rån ska ha skett mot en person i Drömparken under helgen enligt polisen.

–  Vi misstänker att fler kan ha blivit drabbade men inte har anmält det till oss. Om någon utsatts för hot eller sett något vill vi att de kontaktar oss, säger Jonas Rickeborn.

Rånarna beskrevs av vittnen som runt 180 centimeter långa, en blond och en mörkhårig. De bar mörka kläder på sig vid tillfället.

Polisen kan kontaktas via 114 14 eller direkt vid polisstationen i Enköping.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!