Vapen och narkotika hittat under polisinsats

Polisen i Enköping hittade både vapen och narkotika under insatsveckan mot brott på väg.

Under polisens insatsvecka i Enköping/Håbo hittades både vapen och ammunition och tre efterlysta personer greps.

Under polisens insatsvecka i Enköping/Håbo hittades både vapen och ammunition och tre efterlysta personer greps.

Foto: Sven-Olof Ahlgren/Arkiv

Enköpings kommun2019-11-13 11:00

Även polisen i Enköping/Håbo deltog i den nationella insatsveckan mot brott på väg.

Under hela förra veckan stoppades och kontrollerades extra många fordon där man misstänkte att någon form av brottslig anknytning fanns.

Vägnätet är en del av brottsplatsen för de kriminella och därför riktar polisen under insatsveckan extra uppmärksamhet mot huvudvägnätet som möjliggör snabba förflyttningar genom landet, såsom riksvägar och europavägar.

– Vi kontrollerade 303 fordon I Enköping och Håbo och 369 personer. Främst riktat mot fordon och personer som vi tror hanterar stöldgods eller är på väg att utföra brott, säger Jonas Rickeborn vid polisen i Enköping/Håbo.

Under veckan gjordes 13 utlänningskontroller och tre personer som var efterlysa i någon form omhändertogs enligt utlänningslagen och överlämnades till Migrationsverket.

Vidare greps två personer för brott, nio personer misstänks för narkotikabrott och fem för vapenbrott. Inga grova vapen påträffades dock utan det handlade om knivar, tårgas och ammunition.

Två personer greps för alkoholrattfylleri och två för drograttfylleri.

–  Vi stoppade många fordon och hittade både narkotika och vapen, det var en bra insats, summerar Jonas Rickeborn.

Nästa insatsvecka som polisen genomför, även den nationell, sker under vecka 50, andra veckan i december. Då fokuserar man på alkohol och droger i trafiken och extra många nykterhetskontroller kommer då att göras längs vägarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!