Ett flertal klagomål har kommit in från allmänheten om trimmade mopeder, crosscyklar och motorcyklar som kör vårdslöst i Bålsta.

Under lördagskvällen gjorde polisen en riktad insats mot problemen och flera fordon stoppades för kontroll.

– Det var en bra insats, vi fick tag på många trimmade moppar under bara två timmar, säger Johan Sedin vid polisen i Enköping/Håbo.

Vid åtta-tiden stoppades en mopedförare vid Kalmarvägen/Kraftleden som körde i 100 kilometer i timmen. Föraren, en pojke i 16-årsåldern, misstänks för olovlig körning och vårdslöshet i trafik. Mopeden beslagtogs för teknisk undersökning och pojken kördes till sina vårdnadshavare.

I Broby backar stoppades en man i 20-årsåldern som också körde en trimmad moped. Han misstänks för olovlig körning och mopeden beslagtogs för teknisk undersökning.

Strax före tio på kvällen upptäcktes två små crosscyklar, så kallade Fiddys, som kördes i hög hastighet på gatorna vid Dragrännan. En person, en 23-årig man, stoppades. Han misstänks nu för olovlig körning och han saknade även hjälm. Den andre föraren smet undan från polisen.

Under kvällen stoppades även en mopedförare i 17-årsålder på Kärravägen som körde utan belysning på mopeden. Där kontaktade polisen vårdnadshavare. På Kraftleden gjorden en flygande besiktning på en lätt mc som visade sig ha vissa brister.