Två 21-åringar, varav den ene har känd koppling till gängmiljön, har inför mordet på torsdagen enligt polisen hämtat den vita hyrbilen i Sverige. Tillsammans med en 28-årig gängmedlem är de misstänkta för inblandning, eftersom de enligt polisen visste om planerna på brottet i förväg. Samtliga tre nekar till brott – men de häktades ändå i Köpenhamn på fredagen.

Gärningsmännen ska ha kommit åkande på moped och börjat skjuta mot framrutan på en parkerad bil i Mjølnerparken i Köpenhamn. Minst fem skott avlossades, enligt vittnen. En 22-årig man miste livet och en annan man skadades. Ytterligare en man fanns i den parkerade bilen, men lyckades undkomma.

Den 22-åring som dog är enligt polisinspektör Torben Svarrer inte medlem i något gäng, men mordet ses ändå som ett led i konflikten mellan de kriminella gängen Brothas och Loyal to familia.

Det är det tredje mordet i Köpenhamn på mindre än två veckor som kopplas till gängkonflikten. Två av dem har begåtts vid Mjølnerparken och därför efterlyser nu bostadsbolaget Lejerbo som äger hus i området att polis permanent ska finnas på plats där.