Heta Listan 1) Madelene Sagström, Enköpings GK, golf

Så här skrev jag själv den 3 januari i år: Vi ska hejda oss en smula. Madelene Sagström kommer bli en stor stjärna. Men hon är van att ta en sak i taget och arbeta metodiskt, det kommer hon göra nu också. Därmed kanske det sista lyftet dröjer några år. Men jag har naturligtvis gärna fel. Summeringen är glasklar: Jag hade fel. Och är naturligtvis överlycklig för det. Nu senast blev Madelene trea och elva på LPGA-touren i Asien. Motgångarna i början på säsongen (då hon bland annat blev sist) skakade hon av sig har därefter presterat på topp gång efter annan. Det gör bara de största.

2) Lokomotiv Grillby, innebandy

Artikelbild

| Drottningen. Madelene Sagström fortsätter att imponera.

Från sjuan till trean på fyra år. Och med 29 raka vinster i seriespel har man tagit kommandot i trean också. Tuffaste matchen i klubbens historia kommer på lördag då precis lika obesegrade Sirius gästar Grillby. Förhoppningsvis står Uppsalagänget kvar på perrongen när "Loket" tuffar vidare mot serieseger. Oavsett resultatet i den matchen har vi definitivt inte sett slutet på de rosa lirarnas framgångar än. Och visst vill vi se nummer 30 ramla in.

3) Beata Olsson och Kerim Mrabti, ESK och Djurgården, fotboll

Även om de är på olika nivå klumpar vi ihop de fotbollsspelande talangprisvinnarna i EP. Sveriges F-17-landslag är på väg mot EM. En av de stora anledningarna till det stavas Beata Olsson. Har under hela säsongen gjort supersuccé i den blågula landslagströjan. När det drog ihop sig till EM-kval blev det ytterligare fem baljor. Och så magiske Kerim Mrabti. En skada gjorde att han inte skulle kunna spela mer i år. Men han kom tillbaka och sköt sitt Djurgården till en plats i Europaspel för första gången på tio år. Vilka stjärnor.

4) Alexander Eriksson, Styrkelyft, Sundbyberg

Artikelbild

| Kungen.

246 kg. Det är det nya världsrekordet i bänkpress för juniorer (74 kg). Och att avsluta juniorkarriären med ytterligare ett världsrekord var på något vis väntat. Den enkla versionen: Stark, starkare, Alexander.

5) Enköpings RK, rugby

I säsongens elfte timme stämde plötsligt allt. För både damer och herrar. Med de bästa matcherna för året säkrade lagen varsitt välförtjänt SM-brons. Riktigt starkt.

Inte ens nära

Håbo kommun

Det finns en hög ambition hos Håbo FF (och andra föreningar i Bålsta). Den ambitionen delas tyvärr inte av kommunen. Undermåliga träningsförhållanden gör att föreningarna har betydligt svårare att konkurrera med lag från andra kommuner än vad de borde ha. Och det är inte så att Håbo FF kräver underverk. Ett omklädningsrum utan mögel och träningsmöjligheter som åtminstone är i närheten av vad andra kommuner erbjuder är vad de suktar efter. Fixa.