Vilken var er bästa prestation under 2017?

– SM-slutspelet i sjumanna och den sista matchen på säsongen, i den avgörande om tredje priset, hemma mot Hammarby. Det är dom två som sticker ut, säger Robin Fransson, spelande tränare i ERK och fortsätter:

– Framförallt finalen i sjumanna, inte för att det var en jättebra utförd match av oss, utan på det sätt vi kommer tillbaka. Vi låg under med 0-17 och vände och vann.

Artikelbild

| Bra år. Robin Fransson har blivit uttagen i Europalaget.

Dina bästa insatser?

– Personligt var helt klart att vi kvalade upp till Grand Prix, att vi vann båda europaturneringarna och lyckades kvala oss till Grand Prix. Det är absolut nummer ett, sen att bli uttagen och representera Europalaget är väldigt hedrande och stort. Och att jag blev uttagen till ett mixlag i december där jag fick åka till Dubai.

Målsättning för ERK 2018?

– För ERK är det att fortsätta och utvecklas, och kanske ta nästa kliv. Får se hur truppen ser ut efter nyår, när försäsongen drar igång på riktigt, säger Robin och tillägger:

– Sen är ett mål att försvara sjumanna-guldet. Det är absolut ett mål. finalspel om det blir redan nästa år och utmana på riktigt. Fortsätta och bygga på det vi börjat på.

Dina personliga mål?

– Absolut Grand Prix. Att verkligen få mäta sig mot dom absolut bästa i Europa och se vart vi ligger nånstans. Det kommer bli en helt annan nivå när vi får möta heltidsproffs. Det är det jag ser mest fram emot, att ge det en ärlig chans och försöka bli så bra som möjligt och se vart det leder nånstans. Målet för oss är och hålla oss kvar.