När hemmalagets Ali Daher distinkt nickade in 2-0 för ESK med bara tre minuter kvar av matchen var det många spelare och åskådare som drog en lättnadens suck. Efter en ängslig andra halvlek från ESK kunde det lika gärna ha varit ett kvitteringsmål.

– I andra halvlek är vi ängsliga och osynkade. Det känns som att vi blir alldeles för rädda för att misslyckas, säger Martin Andersson, tränare i ESK.

Matchens avslutning kändes märkligt med tanke på den första halvleken. Redan från start tar hemmalaget kommandot och sätter ett högt tempo direkt. Knappa kvarten in i halvleken ger det också utdelning när Pontus Lundén dras ner i straffområdet. Lagkapten Mohammed Ibrahim sätter straffen säkert och ger sitt lag ledningen.

Artikelbild

| Vinnare. ESK är en vinstmaskin.

– Den första halvleken är inte mycket att säga om. Där är jag jättenöjd, säger Andersson.

ESK skapar fler chanser och borde ha utökat ledningen. Bland annat har Patrick Lundemo ett par klara lägen. Men det blir inga fler mål i första.

I den andra är det som att ESK blir alldeles för varsamma om sin ledning. Man tappar den intensitet som man hade i den första.

Österåker tillåts istället att skapa tryck på ESK:s planhalva, och har några lägen att utjämna.

ESK lyckas dock hålla undan, och vinner i och med Ali Dahers sena mål med 2-0. Lagkapten, och målskytten, Mohammed Ibrahim ger sin syn på matchen.

– Det är jävligt skönt, det är svårt att säga annat. 2-0 kom lite som en bomb och ibland går det inte beskriva hur skönt det faktiskt är, säger han efter matchen.