Efter kontraktet: Positiva vindar i ESK

Bara två veckor efter att det nya kontraktet i division säkrades så har Enköpings SK kommit lång i arbetet inför nästa säsong. Tio spelare har redan skrivit på kontrakt.

Trots en tung säsong resultatmässigt blåser det positiva vindar i ESK inför nästa år.

Trots en tung säsong resultatmässigt blåser det positiva vindar i ESK inför nästa år.

Foto: Robin Widing

Fotboll2019-10-24 07:00

Efter stor dramatik lyckades Enköpings SK till sist säkra nytt kontrakt i division 2 i den sista omgången av serien. Nu har klubben redan börjat arbetet inför nästa säsong och vi tog pulsen på ordförande Pelle Johansson några veckor efter att säsongen avslutats.

– Det var en lättnad att det ändå gick vägen och att vi lyckades hålla oss kvar som målsättningen var inför säsongen. Sedan är det lite blandade känslor i och med att vi inte klarade att fixa det tidigare, men målet var ju trots allt att klara oss kvar, säger han.

Och redan nu tycks det blåsa aningen mer positiva vindar i klubben när man blickar framåt nästa säsong. Arbetet med att sätta truppen har inletts och dessutom tittar man på att stärka organisationen runt laget.

– Det säkrade kontraktet och faktumet att vi känner att vi kommit långt inför nästa år gör att det känns väldigt positivt. Sportsligt ser det bra ut och nu ska vi bara få ihop alla de bitarna som krävs.

Hur ser arbetet med spelartruppen ut i dagsläget?

– När det gäller spelartruppen så är det tio som skrivit på för de två kommande åren än så länge, sedan kommer antagligen fler skriva på under den närmsta tiden. Det handlar om kärnan som vi vill ha kvar i truppen. Sedan kommer vi bearbeta de övriga också. Känslan är väldigt bra och killarna har varit positiva. Det är det som jag kan säga konkret i nuläget, slår Johansson fast, men fortsätter:

– Sedan arbetar vi parallellt med att stärka upp organisationen runt laget, för det är kanske där vi haft störst problem under säsongen som varit.

Tror du att det faktum att ni säkrat en stomme i truppen kan göra det enklare att locka andra namn till klubben?

– Det är just det som känns bra och att alla i truppen redan nu är positiva till en fortsättning och en ljus framtid. Att de vill ägna framtiden åt oss känns bra. Detta trots att det har varit svårt med tanke på det sportsliga och den dalen vi hamnade i som gjorde att kontraktet säkrades först i sista omgången. 

– Men vi har hela tiden haft bra kommunikation med truppen och det har nog bidragit till att många redan nu är positiva till en fortsättning.

Samtidigt kommer det att bli en förändring i tränarstaben.

– Jonny Rödlund (assisterande tränare) blir inte kvar och vi har avslutat vårt samarbete. Sedan letar vi aktivt efter en fystränare, det är väl det jag kan säga i nuläget, avslutar Pelle Johansson.

Jonny Rödlund lämnar ESK efter en säsong i tränarstaben.
Jonny Rödlund lämnar ESK efter en säsong i tränarstaben.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!