Här är Enköpings nya tränarduo

En knapp vecka har gått sedan Martin Andersson meddelade att han slutar i ESK. Nu har klubben redan gjort klart med efterträdarna. "Jag är taggad som satan", säger Haris Smajic.

Mikael Lindqvist och Haris Smajic kommer att ta över som ansvariga för Enköpings SK den kommande säsongen.

Mikael Lindqvist och Haris Smajic kommer att ta över som ansvariga för Enköpings SK den kommande säsongen.

Foto: Robin Widing

Fotboll2019-11-07 07:00

Haris Smajic och Mikael Lindqvist. Där har ni tränarna som kommer att ansvara för att leda Enköpings SK:s a-lag över de två kommande säsongerna.

– Egentligen kollade vi inte efter två tränare – vi kände att vi hade rätt person i klubben redan, i Micke. Sedan var det han som föreslog Haris efter att de jobbat tillsammans tidigare och det känns som en otroligt bra lösning, berättar Pelle Johansson, ordförande i ESK Fotboll.

Både Mikael Lindqvist och Haris Smajic kommer främst från ungdomsfotbollen. Lindqvist närmast från ESK, men har tidigare även varit i Sirius ungdomsakademi. Det var där samarbetet med Haris inleddes.

– Känns jättespännande för mig. Jag har jobbat i nästan tolv år i Sirius och nu ville jag testa något annat. Jag tackade ja direkt när jag fick frågan av Mikael och det var inget svårt beslut. Vi känner varandra bra. Visst, det är blandade känslor eftersom man varit så länge i Sirius. Men jag är taggad som satan och lycklig över att vara här, säger Haris, som också varit assisterande i Sirius i division 1.

Lindqvist delar samma känsla.

– Varit i ESK sedan 2007, med avbrott för nästan fyra år i Sirius. Jag är ju född Enköpingsbo och är man då också idrottsintresserad så kan man inte tacka nej när man får det här erbjudandet. Men kände att jag inte ville ta över själv, och Haris var första som dök upp i huvudet.

Om Mikael Lindqvist har blykoll på Enköping och ESK är det inte riktigt samma med Haris Smajic. Framöver väntar ett arbete med att lära känna klubben och spelartruppen.

– Ska jag vara ärlig kan jag säga att jag egentligen inte har någon koll alls. Jag har läst på lite historia sedan jag fick kontakt med Pelle och Micke och nu måste jag anstränga mig för att lära mig spelare och klubben, även om man sett att det finns bra spelare på video. Finns otroligt mycket potential. I övrigt visste jag bara att ESK varit i allsvenskan, men det var ju ett tag sedan nu.

Genom att rekrytera Mikael och Haris har ESK inlett ett långsiktigt arbete och ett arbete att komma närmare ungdomsverksamheten som ligger under den separata föreningen Enköpings SK UK.

– Där var det ju medvetet så att vi ville ha in tränare som har god erfarenhet från ungdomsträning. Tränare som kan få en inblick och överblick även över ungdomslagen. Det har vi fått nu, och det känns jättebra, konstaterar Pelle Johansson.

Med det nya tränarparet kommer också en chans att kanske locka nya talanger till klubben. Man har redan siktat in sig på ett antal spelare som man ska bjuda in till träningar i december.

– Det finns ju stor potential i den trupp som redan är på plats. Problemet de senaste säsongerna har varit bredden och truppen har helt enkelt varit för tunn. Martin (Andersson) har ju haft ett helsike, rent ut sagt. Vi måste bredda och där är tanken att vi ska bjuda in spelare från akademin som vi haft hand om tidigare och som nu tagit klivet in i seniorfotbollen, säger Mikael Lindqvist.

Slutligen. Hur taggade är ni på att december ska komma?

– Det ska bli väldigt, väldigt spännande. Känns dock som att jag kanske kommer få bromsa honom där lite, säger Lindqvist och pekar på sin kollega.

– Haha! Man ska inte använda svärord kanske, så jag säger bara att jag är taggad så in i helsike. Jag får en känsla i magen bara jag tänker på det och det blir en nytändning, verkligen, konstaterar Haris Smajic.

Klubbens ordförande Pelle Johansson är nöjd med att duon är klar.
Klubbens ordförande Pelle Johansson är nöjd med att duon är klar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!