Klart: Håbospelaren till ESK

Fotbollslivet har varit upp och ner för Danilo Al-Saed de senaste säsongerna. Nu är han klar för ett nytt steg i karriären och det går till Enköpings SK.

Danilo Al-Saed lämnar Håbo FF för Enköpings SK.

Danilo Al-Saed lämnar Håbo FF för Enköpings SK.

Foto: Anders Hallman

Fotboll2019-12-04 15:00

Enköpings SK har fått ett starkt tillskott i truppen. Danilo Al-Saed, 20, har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

– Det känns jättebra. Framför allt ser jag fram emot att få en riktig försäsong i år, för det behöver jag. Men det är såklart kul att få vara tillbaka och testa på spel i division 2 igen.

Ja, för där var Danilo Al-Saed en av Håbo FF:s nyckelspelare under säsongerna man fanns i serien senast 2017. Efter uttåget ur serien då kom en dal i Danilos framfart.

– Jag skadade mig under året i trean. Samtidigt var det mycket med skolan och studenten, så jag tappade liksom suget helt. Jag la mer fokus på det sociala just då och struntade i stort sett i all rehab. 

Det blev nedflyttning till division 4 och då fanns den snabbfotade teknikern åter i laget. Och hittade tillbaka.

– Jag hittade glädjen igen där och tränarna försökte verkligen peppa igång mig. De och jag insåg att en glad Danilo är en bra Danilo, skrattar han.

Nu blir det alltså en återkomst i division 2, fast med ESK.

Hur förberedd känner du dig inför den uppgiften?

– Som sagt, jag behöver en bra försäsong för jag är lite ringrostig. Senast jag spelade var i division 4 och tvåan är något annat. Men det är ett härligt gäng jag kommit till med riktigt duktiga fotbollsspelare. Tempot har varit tufft såhär i början de träningar jag varit med på, men det kommer. Det ska bli fantastiskt kul att göra ett försök igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!