"Måste klara av att föra spelet"

Mot topplagen har man presterat. Nu gäller det för Enköpings IBK att hitta spelet även mot lag i de nedre regionerna av tabellen. Nästa utmaning är Rasbo.

Enköpings IBK spelar en viktig match hemma i S:t Ilian.

Enköpings IBK spelar en viktig match hemma i S:t Ilian.

Foto: Anders Hallman

Innebandy2019-11-29 19:00

Säsongen har varit mycket upp och ner. Enköpings IBK har ofta lyckats spela bra mot seriens topplag, som Storvreta, Loke och Arlanda. Men när det har varit på ppappret sämre motstånd har man inte lyckats fullt ut.

Det vill man ändra på när tabellnian Rasbo gästar EIBK – som i sin tur ligger tia – under lördagen.

– Vi kommer någonstans in med ett gott självförtroende till matchen ändå. Sen vet man inte vilket lag det blir vi möter i och med att det är ett U-lag, konstaterar tränare Andreas Olofsson.

– Men framför allt blir det en slags värdemätare. Vi möter ett lag i samma trakter av tabellen som oss själva och det är dags att klara av att vinna de matcherna också.

Vad tror du är anledningen till att ni lyckats sämre i de matcherna?

– Vi måste inse att vi måste kämpa i varje match – vi är trots allt inte några världsmästare. Kanske är det så att vi spelat bra när vi vetat att vi kan spela med et tätt försvar och gå på kontring mot de bättre lagen. Men nu måste vi klara av att föra spelet också, att kunna växlaa och styra tempot i matcherna.

En annan nyckel för EIBK kan bli att få fart på sina poängspelare. Tittar man i poängligan just nu hittar man förste EIBK-spelare på en delad 46:e plats. Där finns Albin Pettersson.

– Är det såpass? Jo, men det är klart att vi har spelare som vi vill ska komma igång. Samtidigt har vi åtminstone två femmor som producerar hyggligt mycket.

Matchen startar klockan 14:00 i S:t Ilian.

Karta: S:t Ilian
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!