Stjärnans son snodde två poäng

Enköpings IBK var på väg mot seger mot Storvreta U. Då klev innebandylegendarens son in i handlingen och rövade bort två poäng.

Enköpings IBK fick med sig en poäng borta mot topplaget Storvreta U.

Enköpings IBK fick med sig en poäng borta mot topplaget Storvreta U.

Foto: Anders Hallman

Innebandy2019-11-25 06:00

Enköpings IBK var nära att få med sig samtliga poäng från matchen mot topplaget Storvreta U. Men en lovande talang med ett välbekant efternamn satte stopp för det med tre mål.

Med drygt en minut kvar av matchen satte Gabriel Kohonen – son till storstjärnan Mika Kohonen – sitt tredje mål i matchen och fastställde 7–7 och delad poäng för det båda lagen.

– Det är vi trots allt väldigt nöjda med. Taktiskt sett gjorde vi en jättebra match och att vi snackat igenom hur Storvreta ville spela gjorde att vi lyckades bra, sa tränare Andreas Olofsson.

Länge var det mycket som talade för att det skulle bli tre poäng för EIBK, även innan det dramatiska slutskedet. Efter den första perioden ledde man nämligen med 3–1 och efter den andra var man fortsatt i ledning med en boll, då med 4–3.

– Vi fick en tung period i tredje där de fick göra tre raka och vända. Då tog vi en timeout direkt för att skärpa till oss lite.

Och det gjorde man, minst sagt. Kort efter timeouten var det Enköpings tur att göra tre snabba och gå upp i ledning. En ledning som så när alltså räckte hela vägen in.

Finns det någon besvikelse trots allt?

– Absolut, lite så är det ju. Framför allt eftersom deras sista mål kommer genom ett spel som vi visste att de ville åt. Men en poäng mot ett av topplagen är vi nöjde med och det visar att vi hör hemma högre upp i tabellen. Sen gäller det bara att prestera så i alla matcher, avslutar Olofsson.

Mika Kohonens (bilden) son Gabriel stal poängen mot EIBK.
Mika Kohonens (bilden) son Gabriel stal poängen mot EIBK.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!