Två spelade matcher – på en månad

Två matcher har det blivit på drygt en månad. Enköpings IBK har haft en märklig start av årets säsong i division 3. "Blir som en ny säsongsstart nu", säger Andras Olofsson.

Enköpings IBK har haft en märklig säsongsstart.

Enköpings IBK har haft en märklig säsongsstart.

Foto: Anders Hallman

Innebandy2019-10-23 17:00

På lördag spelar Enköpings IBK sin blott tredje match för säsongen när man gästar Loke – trots att serien pågått över en månad. En mängd uppskjutna matcher gör att EIBK i nuläget bara har spelat två, när andra lag spelat så många som sex.

– Säsongen har ju knappt börjat för vår del. Det är fyra matcher som blivit framskjutna och det är jättetråkigt att det blivit så. Men nu kommer vi inte säga ja till fler flyttar av matcherna, säger lagets tränare Andreas Olofsson.

Matcherna det handlar om är Alunda borta, Skutskär hemma, Hagunda borta och Almunge hemma.

– Tre av matcherna är lösta med nytt speldatum nu och ska spelas innan jul så att allt inte klumpar ihop sig i slutet av säsongen.

Hur har det påverkat er att så många matcher flyttats?

– Ja, det återstår att se. Nu är det väl lite tur i oturen i och med att vi haft många sjukdomar under en period. Men det gäller för oss att komma ihåg att det blir som en ny säsongsstart när vi möter Loke på lördag, säger Olofsson och fortsätter:
– Det har sett bra ut på träningarna ändå, men det är ju bara en känsla jag har.

Bristen på matcher har dock gjort det svårare att motivera sig.

– Så är det. Det är tungt för spelarna och svårare att köra träningarna. Sedan har den senaste förlusten (Bälinge) tagit längre tid att släppa när man inte haft en ny match att se fram emot. Men vi får helt enkelt pusha oss själva och göra det bästa av situationen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!