Anderssons hattrick förlöste ESK

Daniel Andersson öppnade målskyttet med tre mål när ESK vann klart med hela 6–1 mot Hammarby.

ESK Hockey vann komfortabelt borta mot Hammarby.

ESK Hockey vann komfortabelt borta mot Hammarby.

Foto: Anders Hallman

Ishockey2019-10-27 18:38

0–0 var med nästan hela den första perioden och det såg stundtals lite krampaktigt ut från båda lagen i matchen.

Det var då han klev in i handlingen, Daniel Andersson. Under knappa 20 sekunder i slutskedet av perioden såg han till att ESK hade med sig 2–0 in i omklädningsrummet i paus. Men Andersson var inte klar med det.

Fem minuter in i andra slog han till igen och fullbordade sitt hattrick. Han hade också i princip avgjort matchen, för Hammarby såg i det läget ut som ett slaget lag. Det visade sig också stämma.

– Tre otroligt sköna poäng som vi tar, säger coach Johan Jonsson efter 6–1-segern som det blev till sist.

– Egentligen kom ju alla mål från att vi gjorde saker som vi tränat på. Vi drev på och fick till ett rakt spel. Tycker att vi följde strukturen riktigt bra. Noggranna i båda zoner och kring linjerna. Gjorde mycket rätt, helt enkelt.

Att det lossnade rejält i målproduktionen är också något som satt fint.

– Framför allt är det skönt för grabbarna att vi kan peta in ett gäng puckar. Men det viktigaste är att vi kan se vilket spel målen kommer ifrån, att det vi vill göra fungerar. Det är extra kul.

Vad säger du om Daniel Andersson den här matchen?

– Han ska ju ha, eller har, den rollen hos oss och självklart är det kul att han får utdelning. Det kommer vi behöva fler matcher.

Matchfakta

Hammarby ESK Hockey
Hockeyettan Östra

ESK:s mål: 0–1 Daniel Andersson, 0–2 Daniel Andersson, 0–3 Daniel Andersson, 0–4 Zebastian Bodini-Schmitt, 0–5 Glenn Guttelvik, 1–6 Adam Lidström

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!