Berggren uttagen i JVM-truppen

Den förre ESK-spelaren Jonatan Berggrens dröm går i uppfyllelse. Under onsdagen presenterades han som en av spelarna i juniorkronornas trupp till klassiska JVM.

Jonatan Berggren har blivit uttagen i JVM-truppen.

Jonatan Berggren har blivit uttagen i JVM-truppen.

Foto: Steve Kingsman/HHOF-IIHF Images

Ishockey2019-12-04 13:18

– JVM har man ju alltid kollat på sedan man var liten och det vore riktigt coolt att få vara med. Sen beror det mycket på formen man är i om man kommer med eller inte.

Så lät det tidigare under hösten när EP-sporten pratade med Skellefteås tillika ESK-fostrade Jonatan Berggren. Nu står det klart att drömmen går i uppfyllelse för forwarden. När Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén presenterade truppen till den klassiska turneringen JVM fanns 19-åringen med bland de 23 spelarna som fått chansen.

Under presskonferensen berättade Montén att man i år tänkt om och inte tagit ut en bruttotrupp som bantas kort innan turneringen. Konkurrensen har därmed varit hårdare i och med att man valt att redan från start ta ut truppen som ska göra det för Sverige.

– Jonatan fanns i våra tankar redan inför förra mästerskapet, men hans skada då satte stopp. Nu är han tillbaka och jag tycker att han växer hela tiden i Skellefteå, sa förbundskaptenen under presskonferensen.

När vi når Jonatan själv är han på väg till Linköping med Skellefteå för torsdagens match i SHL.

– Otroligt skönt och roligt! Det var en skön känsla som kom i kroppen när man fick reda på att man var uttagen, skriver han i ett sms.

JVM spelas mellan den 26 december och 5 januari i Tjeckien.
I Sveriges grupp finns Finland, Slovakien, Kazakstan och Schweiz. Första matchen spelas den 26 december mot Finland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!