Enköpings SK föll på målsnöret

Enköpings SK var två minuter från att ta alla poäng serietvåan Hudiksvall. Istället skulle hemmalaget kvittera och sedan vinna på övertid.

Simon S:t Cyr gjorde en riktigt stark match i ESK-målet. Tyvärr räckte det inte till seger.

Simon S:t Cyr gjorde en riktigt stark match i ESK-målet. Tyvärr räckte det inte till seger.

Foto: Robin Widing/arkiv

Ishockey2019-12-01 19:00

ESK tog en sur poäng efter att ha vänt underläge till fördel för att sedan tappa det i slutminuterna. Hudiksvall vann med 5–4 efter förlängning.

– Resultatet var lite surt, men jag tycker att vi gör en bra match. Många gör till och med sin bästa match för säsongen, säger Enköpings tränare Johan Jonsson efter slutvisslan.

ESK hamnade tidigt i underläge, redan efter två minuter, men svarade kort därefter. Efter att i andra perioden stått emot ett 3-mot-5-boxplay lyckades man göra både ett och två mål i eget powerplay och helt plötsligt var ESK ikapp och förbi. Simon S:t Cyr stod för en rad viktiga räddningar och spelarna kastade sig framför puckar och spelade tajt och säkert i försvaret. Johan Jonsson är väldigt nöjd med sitt lag:

– Ibland måste man se bortom resultatet och istället se på prestationen.Jag tycker att alla gör en jättebra match. Dennis (Näslund Nordqvist) går i bräschen för hela laget med sitt sätt att spela. Jag är stolt över laget idag, vi är noggranna, blockar skott och gör dem grejerna vi har pratat om. 

För ESK:s del väntar nu två matcher till i grundserien innan det bär av till fortsättningsserien. Johan Jonsson tror på sitt lag:

– Vi har startat en process och tar steg, idag tar vi ett stort steg. Vi har startat något här som är något vi kan ta med oss, både i de här matcherna som är kvar men också i fortsättningsserien. Vi har någonting bra på gång. 

Matchfakta

Hudiksvall HC – Enköpings SK 5–4

(2–1, 1–3, 1–0, 1–0)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!