ESK förlorade efter kämparinsats

Trots fin inledning visade sig Hudiksvall vara bättre än Enköpings SK, som föll efter en god kämparinsats med 4–2.

Zebastian Bodini Schmitt och hans ESK kämpade så gott de kunde mot serieledande Hudiksvall.

Ishockey2019-10-11 22:06

ESK gjorde vad man kunde mot serieledande Hudiksvall i en underhållande match som bjöd på livlig hockey.

– Självklart är vi besvikna över noll poäng, men samtidigt är jag väldigt stolt över grabbarna. Vi kämpar på riktigt bra idag, säger lagets tränare Johan Jonsson efter matchen.

ESK inledde starkast mot Hudiksvall och tog ledningen redan i den sjunde minuten genom kapten Dennis Näslund Nordqvist. ESK matchade serieledarnas intensitet bra och det skapades lägen åt båda hållen. Gästerna skulle dock kvittera och resultatet 1–1 skulle stå sig perioden ut.

I den andra perioden skulle Hudiksvall ta överhand och visa sig vara det starkare laget. Trots det lyckades ESK hålla undan två utvisningar på raken och gästerna gjorde bara ett mål i den andra perioden.

I den tredje perioden skulle det hända mycket igen. Först skulle Hudiksvall göra 3–1 på ett slagskott, därefter skulle ESK svara med ett eget mål från Ludvig Wallin som satte fart på matchen igen. ESK var nära att kvittera vid ett flertal lägen, men efter att ha fått två spelare utvisade på samma gång skulle Hudiksvall döda av matchen till 4–2.

– Vi kommer upp i en bra till en bra tävlingsnivå. Ställer upp för varandra och visar upp jättebra karaktär. Prestationen är där, säger Jonsson.

– Kan vi spela som vi spelade idag varje kväll, då kommer vi att nå framgång.