ESK Hockey chanslöst mot Huddinge

ESK Hockey var chanslöst mot Huddinge i två perioder. En uppryckning i tredje hjälpte inte. Huddinge vann med klara 5-2.

Niklas Rigelius gjorde ett av ESK:s mål i matchen mot Huddinge.

Niklas Rigelius gjorde ett av ESK:s mål i matchen mot Huddinge.

Foto: Thomas Lindblom

Ishockey2019-09-25 22:02

ESK Hockey har det tufft för tillfället i hockeyettan. I hemmamatchen mot topptippade Huddinge IK blev laget mer eller mindre utspelat i två perioder. Hemmalaget får tacka målvakten Simon St: Cyr att det inte stod mer än 0-4. Stundtals var det Huddinge mot St: Cyr. 
–  Vi var inte beredda att göra jobbet från start i dag. Och då spelar det ingen roll vad man har för taktik. Det är den bittra sanningen, säger ESK-coachen Johan Jonsson. 
–  Sedan får vi in puckar i tredje, får energi, lyfter puckar mot mål och spelar det raka spel som vi ska göra från start, fortsätter han. 
I de två första perioderna gjorde dock namnkunniga och hårdsatsande Huddinge lite som de ville i ESK:s zon. Där gick gick de fram till 0-4, och gjorde också 0-5 i upptakten av den tredje innan ESK fick in två reduceringsmål från Niklas Rigelius och Alexander Starck. Men då var det för sent. 
– Vi gav dem alldeles för mycket is att jobba på i början av matchen. Vi var inte där och tävlade från start. Vi gav oss inte den på att vi ska vinna varje situation. Man måste vara beredd på att lägga hundra procent i varje situation. Sedan är det mitt och delvis Tobbes (Holm, ass-coach) jobb att se till att få igång grabbarna bättre, men samtidigt är det vuxna människor och ett eget ansvar i det hela, säger Johan Jonsson. 
ESK drabbades också av en skada i slutet av matchen när nämnde Simon St: Cyr lämnade isen plötsligt, och fick ersättas av Pontus Hagman (som höll nollan). 
– Simon fick problem med foten. Det var en gammal skada som han slog upp, och han fick ta det beslutet själv. Annars gör han en väldigt bra match i målet, säger Johan Jonsson. 
Andra som saknades var skadade Marcus Collin och bortreste Ludwig Ahlin. 
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!