"Oväsentligt var de ligger i serien"

Ett av seriens starkaste lag kommer på besök i Bahcohallen. Det är inget som ESK fokuserar på. "Som läget är behöver vi fokusera på vårt eget och vår tävlingsvilja", säger Johan Jonsson.

Ludvig Wallin är tillbaka i laget efter sjukdom.

Ludvig Wallin är tillbaka i laget efter sjukdom.

Foto: Robin Widing

Ishockey2019-11-23 21:00

Målet att nå allettan är kört sedan några omgångar. Nu gäller det för ESK Hockey att göra allt man kan för att få med sig så många poäng som möjligt in i fortsättningsserien efter jul.

På resan dit är det tuffast möjliga motstånd som står i vägen i söndagens match: serietvåan Visby/Roma (kan dock vara serieledare om man vinner lördagens match mot Hudiksvall).

– Jag har egentligen ingen koll på hur lagen vi möter ligger till i serien – för mig är det oväsentligt. Som läget är behöver vi fokusera på vårt eget och vår tävlingsvilja. Det är där vår fokus finns just nu. Sen blir det en tuff match, det är klart, men kan vi göra en hundraprocentig insats kan vi absolut avgå med alla tre poäng hemma i Bahcohallen, konstaterar coach Johan Jonsson.

I onsdags fick man se sig slagna av tabelljumbon Segeltorp för andra gången den här säsongen. Några träningsdagar senare är dock energin fortfarande hög i laget.

– Vi hade en bra träning under lördagen och den energin ska med till matchen.

Finns samma energi kvar när inte grundmålet finns kvar att jobba mot?

– Det tycker jag. Energin och sådär är alltid där, sen gäller det att vara så noggrann som möjligt i varje situation, det är mycket det som det handlar om. Vi är inne i en process och vi måste ha tålamod i den. Sen hade vi självklart önskat fler poäng, det kan vi inte sticka under stol med. Men vi måste fortsätta tro och jobba metodiskt.

Till matchen är Marcus Johansson och Filip Andersson fortsatt satta ur spel med skador. Tillbaka från sjukdom är däremot Ludvig Wallin. Sedan har man frågetecken på backen Kevin Lidström som åkt på en smäll mot överkroppen under vecka. Beslut om spel kommer man att ta på matchsamlingen.

Matchdags

ESK Hockey Visby/Roma HK
Hockeyettan Östra
Söndag 15:00, Bahcohallen
Följ matchen direkt via EP:s direktrapport på eposten.se/sport

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!