Tappade tremålsledning till förlust

ESK Hockeys oförmåga att spela bra hockey under 60 minuter fortsätter att vara ett problem. Mot topplaget Visby/Roma ställde den andra perioden till det. "Surt att sitta här som förlorare", säger Johan Jonsson.

ESK blev till sist förlorare i matchen mot Visby/Roma.

ESK blev till sist förlorare i matchen mot Visby/Roma.

Foto: Robin Widing

Ishockey2019-11-24 17:55

Det såg ut att vara Enköpings eftermiddag i Bahcohallen. Visby/Roma – trea i tabellen inför matchen – spelade match under lördagen och kanske satt den kvar i benen i inledningen.

För det var nämligen ESK som fick en drömstart på matchen och efter knappa nio minuter hade man 3–0 med sig efter säsongens kanske starkaste uppvisning.

– Vi börjar ju på ett jättebra sätt. Skulle vilja säga att vi egentligen var prickfria i allt vi tog oss för, konstaterade Johan Jonsson efter matchen och fortsatte:

– Det är det som det riktigt surt att ändå sitta här som förlorare.

Visby fick sig antagligen en rejäl hårblås i paus av tränare Hans Särkijärvi, för det var ett annat lag som kom ut i den andra. Hetare, fulare och mer taggade.

– De grisade till sig lite och tyvärr lyckades vi inte stå upp mot det på ett sätt som vi ville. Vi genomförde plötsligt inte de sakerna som vi ska, konstaterar Jonsson besviket.

Ja, den här gången blev det mellanperioden som visade sig vara ESK:s akilleshäl. Spelet och tonen hettade till och Visby/Roma var bäst på att utnyttja det. Fem gånger om, till och med. Siffrorna skrev 5–1 till gästerna när perioden avslutades och matchen hade svängt över till ö-lagets fördel.

Föll ni in för mycket i deras, som du säger, lite grisigare spel?

– Nej, det tycker jag kanske inte. I vissa matcher blir det heta känslor och det hör liksom till – det är så det ska vara. Men vi lät det påverka oss på ett sätt som vi inte riktigt ville.

Inför tredje skiljde det trots allt bara ett mål och ESK gav det chansen. Perioden var till stora delar hemmalagets och chanser fanns att hitta kvitteringen. Men gästerna häll undan och tog hem alla tre poäng.

– Vi gick inte till tredje med samma snack i ryggen som inför matchen och det såg klart bättre ut. Tredje perioden var vår tycker jag. Men återigen, det handlar om 60 minuter hockey och återigen levererade vi inte det. Känns tråkigt att sitta här utan poäng efter den här matchen.

Matchfakta

ESK Hockey - Visby/Roma 4-5
(3-0, 1-5, 0-0)
Hockeyettan Östra
Målen: 1-0 (04.24) Daniel Andersson, 2-0 (04.45) Marcus Collin, 3-0 (08.55) Hugo Lindman Gustafsson, 3-1 (28.04 PP) Ryker Leer, 3-2 (30.27) Leonard Broström, 4-2 (35.15 PP) Daniel Andersson, 4-3 (35.41) Carl Ericsson, 4-4 (38.07 BP) Ryker Leer, 4-5 (38.49) Carl Ericsson

Det började dock bra och man hade 3-0 under första perioden.
Det började dock bra och man hade 3-0 under första perioden.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!