Vid lunchtid samlades alla seriens tränare och ett antal spelare i ABB Arena i Västerås för att snacka upp årets säsong i Hockeyettan. Efter att Hockeyettans ordförande Ronnie Glysing hälsat alla välkomna, inleddes tränarintervjuerna av Stefan Klemetz, vanligtvis kommentator i Cmore.

Robert Kimby äntrade scenen tillsammans med Rickard Ewen, tränare för Grums, som står för motståndet i premiärmatchen.

På frågan om skillnaden mellan Bålsta HC och ESK menade Kimby att skillnaden inte är så stor.

– Hockey är hockey. Jag har inte ändrat mitt upplägg nämnvärt – det är liknande förutsättningar här, med att spelarna jobbar och liknande. Den största skillnaden är att vi kommer att möta bättre lag och mer rutinerade spelare.

ESK har haft en bra försäsong med sex vinster, något som också fick uppmärksamhet under tisdagens träff.

– Ja, det har blivit så. Men det är skillnad såhär i början med hur mycket varje lag varit på is. Egentligen är resultaten oväsentliga, det viktigaste för oss har varit att trycka upp tävlingsnivån. Nu ska det blir kul att verkligen få mäta sig med de lag man faktiskt ska mäta sig med.

– Vi har fortfarande lite att jobba på, framför allt att värdera bättre och att lära oss att spela vårt spel.

Kimby passade också på att lyfta fram ett par spelare.

– Johan Wictorsson är bra, en vass tvåvägsspelare. Sedan vill jag även lyfta fram Ludwig ”Ludde” Ahlin, som gjort en fin resa och gått ner nästan 25 kilo på ett och ett halvt år. Där finns det jäkligt mycket hockeykunnande.

– Men vår styrka är ändå jämnheten, att vi inte har någon stjärnspelare.