Kniven mot strupen, gripa sista halmstråt.

Omskrivningarna som man kan ta till för att beskriva mötet mellan Håbo FF och Norrtälje är många.

Vad man än väljer är slutsatsen densamma: det krävs nästan en vinst för att Håbo över huvud taget ska ha chans att spela vidare i division 2 även nästa säsong. En poäng och seger i sista matchen skulle kunna räcka, förutsatt att Gamla Upsala eller just Norrtälje förlorar sina kvarstående matcher. Dock möts de båda i den avslutande omgången.

– Det känns som att det kommer att krävas två segrar i de två avslutande matcherna. Men vi ska göra allt för att skaka liv i slutstriden, säger tränare Eric Rode Olsen.

I förra omgången stod laget för en blek insats mot ett Lidingö som inte hade något kvar att spela för. Nu väntar alltså Norrtälje – ett lag som i detta nu ligger en placering ovanför Håbo och nedflyttningsstrecket.

– Förra matchen var en stor besvikelse. Vi kom inte alls upp i den nivå som vi behövde. Nu gäller det att vi ökar nästan i alla avseenden: aggressivitet, bolltempo och röselse. Men det känns som att vi är förberedda och det känns ok inför matchen – vi är förväntansfulla.

I vårsäsongens möte med Norrtälje stod Håbo för en bra insats när man vände ett 0–2-underläge till seger med 5–3.

– Det är en god känsla att ha med sig inför den här matchen, att vi var starka då. Sedan gäller det att hålla koll på deras viktigaste spelare, Andreas Bellander.

Hur ser läget ut i truppen?

– Alla är tillgängliga utom Charles Simba. Vi får tillbaka Erik Jansson som kunde träna för fullt i torsdags, avslutar Rode Olsen.