Efter att ha slutat trea i division 4 den gångna säsongen fick laget till i år en gratisplats i trean. Något man aldrig tvekade att tacka ja till.

– Vi hade ett avslutningsmöte i våras och vi röstade. Det blev ett rungande ja från alla, berättar lagets tränare Mattias Ahlin.

Fjolårstruppen finns kvar som en stomme till den här säsongen. Men i år är man kryddade med inslag från grannen EHS. När klubben valde att dra ur sitt lag ur division 3 och satsa helhjärtat på EHF i division 1, blev det också Fjärdhundras lycka.

Artikelbild

| Styrka. "Jag tror mycket av vår styrka ligger i lagsammanhållningen", säger tränare Mattias Ahlin.

– Det var såklart positivt för oss. Nu har vi en helt annan närvaro på träningarna och konkurrensen ökar – de gamla, om vi kan kalla dem så, blir tvungna att öka takten lite, menar Ahlin.

Markus Lindström, Alexander Jansson, Kristoffer Alm och Filip Hagelin är alla inkomna från EHS den här säsongen. Därtill har även Mattias Hedlund från Sala och Rasmus Dahlström, tidigare i EHF, anslutit.

– Det har betytt jättemycket, framför allt när det gäller träningen. Sedan har även Sebastian Åkerblom kommit tillbaka som spelande tränare, vilket också en viktig spelare för oss.

Inom laget har man inga illusioner om att det kommer bli en lätt säsong. Därför har man heller inga överdrivna förväntningar på sig själva.

Artikelbild

| Spelande tränare. Sebastian Åkerblom, som är tillbaka i föreningen som spelande tränare, kommer att bli en viktig kugge.

– Målet får bli att hålla oss kvar. Trots att nästan alla i laget har erfarenhet från spel i division 3 är vi trots allt nykomlingar. Vi är medvetna att nivån är klart högre i den här divisionen.

Har ni jobbat på något speciellt inför seriestarten?

Artikelbild

| Viktigt. Målvaktsspelet kommer bli en viktig del för Fjärdhundra, då försvarsspelet kan komma att bli en svaghet, enligt Mattias Ahlin.

– I och med att vi har ganska många nya spelare har det varit viktigt att få ihop gänget. Därför har vi lagt mycket fokus just på lagsammanhållningen under försäsongen. Ett mål vi har inom laget är att det vara roligt, och där tror jag också en av våra styrkor ligger.

Vilka andra styrkor ser du att laget har?

– Vårt starkaste vapen skulle jag nog ändå säga är vår skyttekraft. Sedan tror jag också att kontringsspelet borde vara en nyckel för oss. Försvarsspelet är väl där vi kanske kommer att brista lite – vi är ett ganska litet lag rent storleksmässigt, men jag hoppas att det vi jobbat på kommer sitta när serien drar igång, menar Ahlin.

I premiären på söndag ställs man mot Borlänge – tuffast tänkbara motstånd direkt.

– Vi har inte fått till några träningsmatcher, så det är lite svårt att veta var vi står. Det vore skönt med lite bra resultat i början av serien, men det blir såklart tufft när vi har favoriterna Borlänge och Falun i de två första matcherna. I de matcherna saknar vi dessutom Alexander Jansson, som ju är vår bäste spelare. Men det gäller att vi tar vara på våra styrkor, avslutar Mattias Ahlin.