En serieledning som Värmdö i nuläget delar med Bålsta och Nynäshamn - alla på 12 poäng. Men ett mål väger just nu över till Värmdös fördel gentemot BHC.

– Det blir tufft. Just nu är det en rejäl sjukstuga i laget, vilket inte gör saken lättare på förhand, säger Lars Billing.

Jobbresor och sjukdomar är några av anledningarna till att vissa spelare missar den viktiga matchen.

Bland annat missar de båda backarna Robert Olofsson och Jerry Karlsson matchen.

– Robban och Jerry är två viktiga kuggar, men nu får andra kliva fram istället, menar Billing.

– Vi har ett homogent lag, så vi ska kunna ta det ändå. Jag kommer att ha tillgång till tre femmor, och eventuellt några extraspelare. Fler spelare kommer att få spela, och det kan man se som positivt.

Hur mycket stör det ändå när det är en så viktig match?

– Jag hoppas att andra spelare lufter sig, att de tar mer ansvar. Ofta har det en tendens att bli så, precis som att man ibland kan känna att saker och ting är hur säkra som helst, och sen går det precis motsatt.

Värmdö är annars ett lag som Bålsta HC och Billing har bra koll på.

– Vi mötte dem ett par gånger i träningsmatcher, så vi har bra koll på hur de spelar. Det blir viktigt för oss att sätta press på deras backar, för då kan de börja sprida lite puckar omkring sig.

Hur som helst är det en tuff bortamatch som väntar.

– Det är skönt att vi har de där fyra raka segrarna från starten, ifall det skulle bli så att vi tappar. Då är det liksom bara att glömma och ösa vidare, avslutar Billing.