Förra helgens derby mellan Lokomotiv Grillby och EIBK slutade inte på önskat sätt för bortalaget. Nu har man chans att revanschera sig.

– Rent krasst hade jag kanske föredragit om dt här derbyt låg längre fram, så man har något att se fram emot. Men nu har vi ju istället chans till en snabb revansch på oss själva, säger tränare Andreas Olofsson.

Efter två spelade matcher står Enköping kvar på noll poäng – och man vet vad som kommer att krävas för att ta första trean.

– Spelmässigt är jag absolut inte orolig, även om vi såklart hade velat inleda med vinster. Det gäller att vi håller uppe vårt speltempo i hela matchen – att vi skruvar upp från början och sedan bara öser på. Det finns liksom inget att spara på, säger Olofsson.

I Lamadjuret finns det några orosmoln på himlen inför säsongens första derby.

– Vi har inte varit full trupp på träning än – vi saknar en del spelare som är viktiga för oss, speciellt imorgon, säger tränare John Andersson och fortsätter:

– Men vi kommer med en positiv känsla till matchen. Det vore väldigt skönt att kunna skaffa oss ett avstånd på 6 poäng ner till Enköping.

Efter förra veckans seger mot Enhörningarna kommer man till derbyt med ett resultatmässigt övertag.

– Men det kommer att bli jämnt, det är alltid så i derby. Det som blir viktigt för oss är att kontrollera bollen och att minimera misstag på egen planhalva. Sedan måste vi ta mer skott, det är något vi varit för dåliga på genom alla år egentligen. Och sedan självklart målvaktsspelet, som alltid är viktigt.