Newroz, laget från Skärholmen i Stockholm, knep andraplatsen i division 3 Södra Svealand i sista omgången. Och i ESK-lägret har man inte full koll på vad det är för lag som besöker Enavallen imorgon.

– Hur de är som lag har vi egentligen ingen aning om. Jag har fått lite uppgifter och vet att de har två starka mittbackar och en stark targetspelare på topp, säger tränare Martin Andersson.

För ESK gäller det nu att rycka upp sig från den avslutande seriematchen mot Heby, som ju slutade med förlust.

– Det saknades något i den matchen, även om vi spelmässigt har varit sämre än så under säsongen. Men jag tror nog att grabbarna innerst inne kände att det var en match som skulle spelas av, med tanke på förutsättningarna inför. Men nu gäller det ju verkligen att den inställningen ligger kvar inför kvalet.

Vad blir viktigt i lördagens match?

– Det kommer ju bli fullt fokus på vårt eget. Sedan gäller det att snabbt lista ut lite olika scenarion i början av matchen, men jag tror att spelvändningarna kommer bli viktiga. Och att vi är väldigt disciplinerade i försvarsspelet – vi har haft en tendens att släppa in lite för enkla mål, det såg vi inte minst i senaste matchen, säger Andersson och fortsätter:

– Men det känns ok inför matchen. Nu är det kval och vi ska ut och göra det så bra vi bara kan.

Avslutningsvis: hur ser det ut med truppen?

– Truppen kommer att se ut som i förra matchen. Men vi får tillbaka Alexander Jemtå som dragits med en skada i baksidan låret. Han kommer vara tillgänglig på bänken.