Bålstatjejen Felicia Grimmenhag förlorade benen i en trafikolycka för sex år sedan. Nu siktar hon långsiktigt på att tillsammans med Tarot E tävla i Paralympics i Tokyo 2020. Hästen Tarot E fick hon i februari i år. Tillsammans har de utvecklats snabbt.

Vilken var din bästa prestation under 2017?

– Det var ändå finalen på EM, när jag kom femma. Det var den största prestationen. Jag tog mig till EM, kom till finalen och dessutom slog jag personbästa. Det var fantastiskt bra. Det var pricken över i:et, efter ett väldigt framgångsrikt år, säger Felicia och tillägger:

– Jag fick hem en ny häst i februari och tanken var inte att vi skulle ta oss till EM. Det var mer att få börja tävla mer internationellt, det var målet från början. Sen har vi presterat på en väldigt jämn och fin nivå. Jag har ändå presterat bland dom bästa svenskarna utomlands på tävlingsbanan, vi har legat bland dom tre bästa så det har varit jätteroligt.

Vad ser du fram emot 2018?

– Mer tävlingar och att få utvecklas – förhoppningsvis bli ännu bättre och få in mer rutin. Målet är prestera och göra ännu bättre resultat. Jag vill lära känna hästen bättre och bara få rutin. Jag var ganska mycket nybörjare innan det här, allt har gått väldigt fort internationellt sett.

Felicia som bara är i början av sin karriär siktar högt.

– Man tränar hela tiden medvetet, långsiktigt, och det stora målet är att tävla i Paralympics i Tokyo 2020, det är dit jag vill åka. Jag har två hästar och den som jag tävlar med nu, Tarot E, är den som kommer bli aktuell för Paralympics.