Kampen om platserna i alltvåan lever i allra högsta grad till den sista omgången av divison 2 Östra A.

Bålsta kunde vid vinst mot Viggebyholm säkra en plats men redan efter dryga fyra minuter förstod man att det skulle bli en tung Bålstakväll.

Viggebyholm hade nömligen redan då placerat tre puckar bakom keepern Erik Lahde.

– Vi hade en skridsko utan fot på isen. Och när de gjorde sitt första mål såg vi ut som yra höns, suckade Bålstatränaren Lasse Billing.

Men om inledningen tillhörde hemmalaget var mittenrundan totalt dominerat av Bålsta. 23–10 i skott och 3-0 i mål. Viktor Thim, Mattias Tumba och Adrian Sjöqvist såg till att det var oavgjort inför slutperioden.

– 3–3 var i klar underkant så långt. Deras målvakt Gustav Lindström räddade dem, sa Billing.

När Viggebyholm fick Nicklas Pettersson utvisad tre minuter in på slutakten var Bålsta i vinnarhålet. 30 sekunder senare var hemmalaget åter i ledning efter mål i numerärt underläge.

– Ett individuellt misstag. En klassiker när man jagar ledningsmpl och är heta, sa Billing.

Jesper Sunebäck ökade på ledningen men när Bålsta återigen fick möjlighet i numerärt överläge satte Alexander Tyreskog pucken i nät. När Bålsta åkte på en utvisning satte dock Viggebyholm sitt sjätte mål med knappa fyra minuter kvar.

Viktor Thim reducerade visserligen till 5–6 men då återstod bara nio sekunder.

– Viktor Thim har gjort 2,66 poäng i snitt och gjorde fyra nu. Tillsammans med Adian Sjöqvist som är vår härförare var de våra främsta spelare, menade Billing.

Förlusten till trots har Bålsta allt i egna händer inför slutomgången eftersom Iron förlorade mot Spånga. Allt avgörs i sista omgången och mycket talar för att Bålsta behöver knipa åtminstone två poäng borta mot Spånga på tisdag för att drömmen om alltvåan ska gå i uppfyllelse.

– När vi åkte på en snöplig förlust mot Iron var vi som hungriga vargar i matchen efter. Jag hoppas på samma effekt nu, avslutade en trots allt optimsistisk Bålstatränare.