EHF som bara vunnit en enda match denna säsong var nära att ta poäng mot topplaget Tumba, men de tappade i slutet. Underläge i halvtid med 9-11. Efter en stark start på andra halvlek ledde EHF med 12-11. När EHF:s främsta målskytt i matchen Isa Ekström gjorde 17-16 med en kvart kvar av matchen, var det sista gången EHF var i ledningen. Gästerna kunde gå ifrån och vinna med fem bollar.

– Ett fall framåt för oss, vi gör en bra match. Vi möter ett bra motstånd helt enkelt och går bort oss litegrann tekniskt bakåt, säger Ken Hornö, tränare EHF och fortsätter:

– Vi visar att vi är betydligt bättre än vad tabellen ser ut just nu. Jag tycker vi spelar mycket bra anfallsmässigt. Det är många spelare som gör jättebra ifrån sig. Vi har höjt våran lägstanivå rejält.

Trots förlusten var Ken Hornö nöjd.

– Det viktiga för oss idag var inte poängen, det viktiga var att visa för oss själv att vi kan. Det var det som var målet med dagens match. Dom leder serien och vi gör 21 mål mot dom, det är det mesta vi gjort i år, man kan inte vara missnöjd med det.

Någon spelare du vill plussa?

– Amanda Gustafsson och Felicia Axeen gör en jättebra match. Grymt kul och se att Marlene Lindström börjar komma igång. Nu kunde vi inte använda henne så mycket på grund av hennes knä, vi spelar henne sparsamt, men när hon kommer in så gör hon mycket bra grejer, lite ringrostig fortfarande.

Vad avgör matchen?

– Jag tycker det är försvarstekniken hos oss, vi går på deras stegnedsättningar, det är bara en ren teknikfråga.

– Vi gav dom en fight och det var det viktiga,säger Hornö avslutningsvis.

Målskyttar EHF: Isa Ekström 6, Amanda Gustafsson 3, Frida Haraldsson 3, Marlene Lindström 3, Frida Forsberg 2, Felicia Axeen 2, Dunja Moujeh 2.