Insändare Min facebooksida är ett fantastiskt exempel på varför det går utför med vår planet. Lägger jag upp en kattbild eller något annat roligt, så får jag automatiskt massor med likes och gillningar. Lägger jag däremot upp en video om miljöförstöring eller kapitalismens negativa sidor, så ligger den där dagen efter dag, utan en enda liten like. Skäms på er!

Det sjätte massutdöendet är redan här och varje dag försvinner arter. Regnskogen försvinner också tyvärr i en allt snabbare takt och världens isar/glaciärer håller redan på att smälta. Man pratar konstant om nya värmerekord världen över och majoriteten av världens forskare varnar för vad som kan hända om vi når över 2 grader. Inte bara skulle havsnivån stiga och begrava världens alla kuststäder, utan öknarna skulle också sprida sig och vi skulle se hundratals miljoner klimatflyktingar. Vi skulle dessutom se allt mer extrem väder och majoriteten av världens ekosystem skulle förmodligen kollapsa. Låter detta som ett önskvärt scenario?

De tycker i alla fall inte jag. Jag kommer därför även i fortsättningen att dela videor och länkar om miljöförstöring och andra viktiga problem som vi måste ta itu med nu, innan det är för sent! En kan inte göra allt, men alla kan vi göra något. Jag hoppas att fler förstår detta och att ni precis som jag gör allt ni kan för att försöka rädda världen, innan det är för sent.