Insändare Förstår helt och fullt att de boende i EHBs lägenheter i Bergvreten och Hummelsta protesterar mot utförsäljningen av deras hem. Behovet av hyresrätter är också stort och då tycker inte jag att kommunens allmännyttiga bostadsföretag ska sälja ut de få som finns i Enköping, och där det är något så när överkomliga hyror. I kvarteret Sadelmakare t.ex. kostar en trerummare ungefär lika mycket som jag, som ensamstående, får ut i pension/månad.

I de tre områden som är aktuella är det marknära boende, med både mindre och större lägenheter, vilket gör det lämpligt både för äldre och barnfamiljer att bo där. Frågan är också om dessa områden kommer att övergå till bostadsrätter, vilket jag befarar. Om inte, så undrar man om de kommer att hyras ut genom bostadsförmedlingen i Uppsala. Det finns en hel del människor som stått i kö i många år för att få en lägenhet just på Bergvretsgatan/Lärksoppsgatan.

Hur är det tänkt att vi som inte har pengar undanlagda ska kunna få en lägenhet? De som finns att få har oöverkomliga hyror och en liten bostadsrätt kostar över miljonen, även här. Och politikerna har sett till att man som låntagare måste gå in med en egen insats på 15 % om jag inte missminner mig. De pengarna har inte jag som pensionär och än mindre om man är ung. Då gäller det att ha föräldrar som är stadda i kassan. Och hur många är det? Vart är vi på väg? Börjar vi få ett samhälle som bara är till för dem som redan har pengar?