Insändare För nästan fyra år sedan (juni 2014) kunde vi läsa en insändare med denna rubrik, den innehöll ett antal påståenden och frågeställningar. Återger dem i en kort sammanfattning:

Enköping rekord investerar i ett nytt Idrottshus med simhall utan att veta hur det ska finansieras.

Vi får inga svar på våra frågor om driftkostnader på detta 370-miljonersbygge.

Ifrågasatte att det inte fanns någon långtidsplanering för driftskostnader. Vilket vi tycker är ett självklart sätt att jobba med denna typ av investering.

Ifrågasätter de partier som den 8 april röstar igenom denna jättesatsning! Bland andra sossarna…

Hur har ni tänkt finansiera den nya anläggningen? Ännu fler skattehöjningar? Nedskärningar? I så fall var?

Så hur tänker ni?

Vi frågar inte för att vi inte vill ha en ny simhall. Tvärtom.

Just för att vi älskar simning vill vi ta ansvar. För Enköpings ekonomi. För att det blir en enkel, funktionell och genomtänkt idrottsanläggning som vi har råd med. Inte ett skrytbygge.

Vi förundras över bemötandet när vi oroas för driftkostnaderna.

Enköping skulle må bra av mer öppen ärlighet och mindre politiskt retoriskt käbbel.

Måste ha en plan för utgifternas finansiering.

Detta är skrivet av Anders Wikman och Marie Lindeberg från Nystart Enköping.

Ni har själva nu sett till att beslutet från 2014 hävts och jobbat vidare med ert synsätt på hur projektet ska utformas, finansieras och bli verklighet. Ert beslut från 2016 innebär kortfattat att simhallen ska byggas på Korsängsfältet till en kostnad av max 350 miljoner kronor, därtill tillkommer 30 miljoner för parkeringar och all infrastruktur. Totalt 380 miljoner, driftkostnadsanalys uteblev. Ni har inget utebad med, ni har heller ingen renovering med av befintligt idrottshus, inte heller har ni nämnt något om vad som befintlig simhall ska råka ut för och samordningsvinster uteblir. Samt försenat projektet minst nästan tre år.

Jag har ställt ett antal frågor några gånger kring detta tidigare. Den 21 februari kunde jag utläsa ett antal svar ur den skönhetsbeskrivning som Jesper Englund (S), Hans Olsson (S), Mikael Ågren (NE) och Ingvar Magnusson (NE) beskrev. Det är kul att se att ni återger mina beskrivningar på ett flertal punkter som är från 2012. Men vissa saker åldras aldrig sägs det ju… Det kommer finnas anledning att komma tillbaka till detta förfärliga sättet att hantera våra skattemedel.

Tycker det är hög tid för Anders Wikman och Marie Lindeberg samt hela styrelsen i Nystart Enköping att själva svarar på sina egna frågeställningar och påståenden ovan.

Jag frågar inte för att jag inte vill ha en ny simhall. Tvärtom.