Dubbelt blås hos Enköpings Musikklubb

Amanda Sedgwick gästar musikklubben

Amanda Sedgwick gästar musikklubben

Foto: Johan Person

Familj2019-10-08 11:08

Musikklubben har lyckats få till ett möte mellan två mycket internationellt engagerade blåsare. Karin Hammar på trombon och Amanda Sedgwick på altsaxofon. De får fin uppbackning av Kjell Fernström på piano med kompet Filip Augustsson på bas och Jesper Kviberg trummor.

Karin Hammar har studerat i Bodens Kulturskola för bland andra Nils Landgren. Hon studerade vidare på Framnäs Folkhögskola och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm där hon examinerades 1999. Men redan 1997 började hon frilansa och startade gruppen Sliding Hammers med sin syster Mimmi Hammar, som också spelar trombon. Hon har spelat med Orup, Jerry Williams, i TV:s Dobidooo med mera. Hon har fått flera utmärkelser som till exempel Faschings Vänners stipendium, Nalens Vänners Pris, Alice Babs Jazzstipenium och senast 1917 Jazzkannan. Har banden Karin Hammar Fab 4 och Sliding Hammer.

Amanda Sedgwick studerade på Folkhögskolan i Skurup i två år och sedan blev det Kungliga Musikhögskolan. Charlie Parker är den största inspirationskänslan. Efter att ha bosatt sig i Holland för att förkovra sitt spelande flyttade Amanda till New York, där hon spelade några år. Och Amanda sjunger gärna också. Hon var med i det TV-sända hyllningsprogrammet till Quincy Jones i Berwaldhallen med Sveriges Radios Symfoniorkester. Sarah Dawn Finer och Tommy Körberg. Har banden Amanda Sedgwick Quintet och bandet Birds Nest.

Karin Hammar spelar på musikklubben
Karin Hammar spelar på musikklubben
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!