Måste pensionärerna starta eget parti?

Insändare2019-02-16 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Politiker, vart är ni på väg? Inte till ett hållbart Enköping i varje fall.

Pensionärerna är 25 procent av kommuninnevånarna, i valet sades det inget om försämringar. Är det dags för ett eget parti?

Ni tänker göra försämringar, minskning av verksamhet på träffpunkterna. Minskning av friskvårdsinsatser via gymverksamheten. Minskning av äldreboende. Försämring vid färdtjänst, ingen medföljare på samma pris

Utökat användande av volontärer, vilka då? Pensionärsorganisationerna?

Indragning av tjänsten som äldreombudsman. Hur klara utanförskapet, socialt om det blir minskning på träffpunkterna. Speciellt i kransområden där förslaget endast gäller att boende ska få nyttja verksamheten. Vem ska hjälpa de behovsprövade som inte är överens med förvaltningen om ev beslut när det inte finns en neutral handläggare?

Det digitala utanförskapet, gäller kontakt med kommunen, offentliga inrättningar som sjukvård, det krävs snart bara ett giltigt BankID för att kunna utföra bokningar av tid m.m. Vem inom kommunen håller koll på detta. Finns en väldigt fin statistik hur många som hamnar utanför.

Varför har inte kommunen fullföljt beslutet om trygghetsboende från 2016? Vet ni som politiker vad ett trygghetsboende innebär? Jo möjlighet till social samvaro, i såväl kommunala som privata fastigheter med ganska små åtaganden.

Hur skapa tillgång för pensionärs- och handikapporganisationer av lokaler för dans gymnastik med mera på dagtid, i markplan eller med hiss? Skolans gymnastiklokaler är ej tillgängliga. Befintliga lokaler ska ej kunna bokas för att ev användas all tid måste användas, lokalerna är för dyra för att stå oanvända. Detta gäller såväl kommunens verksamhet som föreningarnas.

Vilka kontakter görs med UL angående lokaltrafiken i Enköping. Bor själv på Korsängen en stadsdel som glöms bort, nära centrum. Det hjälper oss inte om vi vill till Resecentrum eller Romberga handelscentrum, vi har inga förbindelser. Det är för långt att bära varor från torget. Andra kommuner har beställningstrafik, är det något? Har kommunen över huvud taget tittat på hur UL:s lokaltrafik kan förbättras så att det går att förbättra förbindelserna och därmed minska färdtjänstkostnaderna?

Har ni tänkt på vad det innebär för äldre boende i centrum när det mesta flyttar till Romberga? Fördyringar bland annat för färdtjänst, finns knappt lakan eller kuddar att köpa i centrum

Hur skulle det se ut inom kommunens träffpunkter om inte pensionärs- och handikapporganisationerna har sin verksamhet kvar. Kaos!

Läs mer om