Vi har nyligen läst om bristen på skollokaler i Enköpings kommun, där det i artikeln belystes att endast Fjärdhundraskolan har tomma lokaler.
I slutet av artikeln står det att det inte är aktuellt att bussa barn från Enköping till Fjärdhundra. Varför går inte det?
Nu har kommunen chansen att lyfta fram en kransortsskola och vad gör man?
Inför valet fick vi höra av både Centern och Moderaterna att landsbygden och kransorterna där halva befolkningen bor är så viktig att båda partierna ville införa en landsbygdsutvecklaretjänst i kommunen.
Landsbygdspartiet kände då ett hopp om vi tillsammans kan utveckla hela kommunen, men vad hände? Ingenting förutom att tjänsten är lagd i malpåse.
Var det enbart valfläsk för att inte tappa röster till Landsbygdspartiet?
Varför inte ta chansen att satsa på Fjärdhundra genom att utveckla skolan som kan ta emot över hundra barn till. Man behöver inte vara ekonom för att begripa att kalkylen ser bra ut i spartider.
Vilka synergieffekter skulle det bli när nya barnfamiljer upptäcker hur mysig orten är med skolan, idrottsföreningen, badet på sommaren och den lantliga miljön.
Hur svårt ska det vara att uppmuntra de som vill prova något nytt? Hitta nya kamrater eller slippa gå i en klass som inte alla gånger är så rolig att tillhöra. Vilken profil och resurser ska tillföras för att göra Fjärdhundraskolan så attraktiv att barn och dess familjer frivilligt vill byta?
Ta nu chansen att utveckla en kransort istället för att avveckla.